Έσπασαν τον «κουμπαρά» για να πληρώσουν συντάξεις

Έσπασαν τον «κουμπαρά» για να πληρώσουν συντάξεις

Το υπ. Εργασίας έβαλε χέρι στον Λογαριασμό Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων προκειμένου να πάρει 370 εκατ. ευρώ για τις συντάξεις σε ΟΑΕΕ, ΤΣΑΥ και Ταμείο Νομικών

Έσπασαν τον «κουμπαρά» για να πληρώσουν συντάξεις
Έβαλε τελικά χέρι στο Ταμείο των επόμενων γενεών η κυβέρνηση προκειμένου να καλύψει τις «τρύπες» των ασφαλιστικών ταμείων και να είναι σε θέση να καταβάλει συντάξεις
μέχρι το τέλος της χρονιάς. Το υπουργείο Εργασίας, έπειτα από αρκετές συζητήσεις άνοιξε τον «κουμπαρά» του Λογαριασμού Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (Ε.Α.Σ) που τηρείται στο ΑΚΑΓΕ και να αντλήσει από εκεί 370 εκατ. ευρώ ώστε να καταβληθούν οι συντάξεις στον ΟΑΕΕ, το ΤΣΑΥ και το Ταμείο Νομικών.

Με απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης ορίζεται ότι θα διατεθούν από τον μικρό κουμπαρά του Λογαριασμού Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων:

Κλείσιμο
- 350 εκατ. ευρώ για την κάλυψη μέρους του ελλείμματος του Κλάδου Σύνταξης του Οργανισμού Ελεύθερων Επαγγελματιών για το έτος 2016. Το ποσό για τον ΟΑΕΕ θα μεταφερθεί σε τρεις δόσεις ως εξής:

*στις 25 Οκτωβρίου 2016 θα μεταφερθεί η πρώτη δόση ποσού 150 εκατ. ευρώ
*στις 10 Νοεμβρίου 2016 θα μεταφερθεί η δεύτερη δόση 100 εκατ. ευρώ
*και στις 9 Δεκεμβρίου 2016 η Τρίτη δόση 100 εκατ. ευρώ.

- 10 εκατ. ευρώ θα δοθεί για την κάλυψη μέρους του ελλείμματος του ΕΤΑΑ-Τομέας Σύνταξης και Ασφάλισης Υγειονομικών (ΤΣΑΥ) για το έτος 2016.

- 10 εκατ. ευρώ θα δοθούν για να καλυφθεί μέρος του ελλείμματος του ΕΤΑΑ-Τομέας Ασφάλισης Νομικών (Τ.Α.Ν) για το 2016.

Κατηγορώ Βρούτση

«Χωρίς αναστολές και ηθικούς φραγμούς υφαρπάζουν τα χρήματα των επόμενων γενεών σπάζοντας τον πολύτιμο κουμπαρα του ΑΚΑΓΕ», σχολιάζει στο newmoney.gr ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπ. Εργασίας Γ. Βρούτσης. Και προσθέτει: «Η ενέργεια αυτή επιβεβαιώνει την κατάρρευση του συστήματος παρα τις τόσες αχρειαστες, άδικες και επαχθείς μειώσεις συνταξεων! Να σκεφτούμε μονο αν δεν φρόντιζε η προηγούμενη κυβερνηση και εγώ προσωπικά με νοικοκύρεμα και σεβασμό να αποταμιεύσει αυτα τα χρήματα τι θα συνέβαινε σήμερα ... αυτόματες μειωσεις στις συνταξεις ύψους 370 εκατ. ευρώ! Συγκριτικά λαμβάνοντας υπόψιν ότι το ύψος της μηνιαίας δαπάνης για συνταξεις ειναι 2,3 δισ ευρώ η μείωση θα άγγιζε όλες τις συντάξεις πάνω απο 15%! Αυτο όμως που ειναι ακομη χειρότερο ειναι πως το νέο ασφαλιστικό ειναι στον αέρα και η αφαίμαξη απο τους νέους θα συνεχιστεί... Πραγματικά κρίμα!»

Επιμένει η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση έχει κατ' επανάληψη επισημάνει ότι είναι μία διαδικασία που προβλέπεται για τα ταμεία κύριας ασφάλισης ενώ από το μνημόνιο έχει καταργηθεί η ενίσχυση των επικουρικών Ταμείων απ' το ειδικό Ταμείο του ΑΚΑΓΕ ύψους 400 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης