ΔΝΤ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθούν παραπάνω από μία δόσεις στην Ελλάδα

ΔΝΤ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθούν παραπάνω από μία δόσεις στην Ελλάδα

Επειδή υπήρξε καθυστέρηση στην τελευταία αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος - Τον Μάιο η απόφαση

ΔΝΤ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθούν παραπάνω από μία δόσεις στην Ελλάδα
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταβληθούν περισσότερες από μια δόσεις στην Ελλάδα, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, πιθανότατα εντός του Μαίου, άφησε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Ταμείου, Ουίλιαμ Μάρεϊ στην καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου του Ταμείου στην Ουάσινγκτον.

Έπειτα από έξι μήνες μαραθώνιων διαπραγματεύσεων, ολοκληρώθηκε αυτό το μήνα η πέμπτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. «Επειδή υπήρξε καθυστέρηση στην αξιολόγηση, θα προβούμε σε αναδιοργάνωση των δόσεων της Ελλάδας» δήλωσε ο Μάρεϊ συμπληρώνοντας:

Κλείσιμο
«Υποθέτω ότι θα είναι υψηλότερη η καταβολή επειδή υπήρχαν κενά μεταξύ των αξιολογήσεων». Πάντως, ο ίδιος απέφυγε να προσδιορίσει το ύψος της δόσης λέγοντας «Δεν μπορώ να πω πόση ακριβώς θα είναι η δόση».

Ερωτηθείς για το πότε θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ για την έγκριση της δόσης απάντησε πως δεν έχει οριστεί συγκεκριμένη ημέρα συνεδρίασης, ωστόσο διευκρίνισε ότι θα πραγματοποιηθεί εντός του Μαΐου.

Επίσης, σε ερώτηση αν η συνεδρίαση θα είναι πριν ή μετά τις ευρωεκλογές, επανέλαβε ότι αυτή θα πραγματοποιηθεί εντός του Μαΐου.

Για το αν οι ευρωπαίοι εταίροι έχουν δώσει διαβεβαιώσεις για «επαρκή χρηματοδότηση» του προγράμματος για την Ελλάδα, υποστήριξε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ για να εγκρίνει τη δόση υποθέτει ότι θα έχουν δοθεί οι σχετικές διαβεβαιώσεις.

Ο κ. Μάρεϊ ερωτήθηκε και για τις εκτιμήσεις της τρόικας σχετικά με το πρωτογενές πλεόνασμα, σημειώνοντας ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα έγινε σχετική αναφορά στην πρόσφατη κοινή δήλωση του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ, στην οποία επαναλαμβάνεται ότι οι δημοσιονομικές επιδόσεις της Ελλάδας βρίσκονται στην πορεία υλοποίησης των στόχων του προγράμματος και πως από τις πρώτες εκτιμήσεις αποδεικνύεται ότι η επιδίωξη για το πρωτογενές πλεόνασμα μέσα στο 2013 επιτεύχθηκε με σημαντικό περιθώριο.

Τέλος, σε ερώτηση αν το ΔΝΤ διεκδικεί «ειδικό ρόλο» για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο κ. Μάρεϊ δήλωσε ότι το ΔΝΤ ενθαρρύνει τις εν εξελίξει προσπάθειες στην Ευρώπη όσον αφορά τα stress test των τραπεζών.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης