NYT: Πολύ καλή για να είναι αληθινή η σταθερότητα στην Ελλάδα

NYT: Πολύ καλή για να είναι αληθινή η σταθερότητα στην Ελλάδα

Σε εκτενές άρθρο η αμερικανική εφημερίδα αναφέρεται στις αντιδράσεις που ξέσπασαν στην Ελλάδα μετά την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά για την ΕΡΤ


NYT: Πολύ καλή για να είναι αληθινή η σταθερότητα στην Ελλάδα
Παρά τα πρόσφατα σενάρια περί επιστροφής της σταθερότητας στην Ελλάδα και ενώ πολλοί έλεγαν ότι η έξοδος από το ευρώ φαινόταν πια ένα κακό όνειρο για την χώρα, οι  «New York Times» σε νέο δημοσίευμά τους μιλούν για μια πραγματικότητα που ήταν... πολύ καλή για να είναι αληθινή!

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, το πρόσφατο δράμα με την ΕΡΤ στην Αθήνα αποδεικνύει πως οι προκλήσεις για την τρικομματική κυβέρνηση παραμένουν και πως η Ελλάδα δεν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο.

«Όλα πυροδοτήθηκαν από την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να βάλλει τους δημόσιους υπαλλήλους που κανείς δεν είχε τολμήσει να αγγίξει» γράφουν οι NYT και σημειώνουν ότι ασχέτως από το αν η κυβέρνηση διαλυθεί και η χώρα μπει σε εκλογική περίοδο, οι τελευταίες εξελίξεις υπογραμμίζουν το γεγονός ότι η πολιτική αστάθεια παραμένει υπαρκτή απειλή για την Ελλάδα, παρά την όποια αφήγηση επιχειρείται μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών, αλλά και προς τις αγορές, ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε στάδιο ανάκαμψης.

«Η απόφαση του ΣτΕ», αναφέρεται στο δημοσίευμα, «αποσυμπίεσε κάπως την τεταμένη ατμόσφαιρα και εξαγόρασε λίγο χρόνο για τον κ. Σαμαρά».

«Η ιδέα πως η Ελλάδα έχει ξεπεράσει πλήρως τον κίνδυνο έμοιαζε θετική. Αλλά ενέχει σίγουρα μια αίσθηση εφησυχασμού. Αντανακλά μια τάση παραγκωνισμού των μεγάλων πολιτικών προκλήσεων που απειλούν την χώρα» διαμηνύει ο Σάιμον Τίλφορντ, επικεφαλής αναλυτής του Κέντρου Ευρωπαϊκών Μεταρρυθμίσεων (Centre for European Reform), προσθέτοντας ότι το μεγάλο στοίχημα για την ελληνική κυβέρνηση είναι να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.

«Το τηλεφώνημα της Μέρκελ έγινε επειδή προσπαθεί απεγνωσμένα να αποφύγει το παραμικρό πρόβλημα ενόψει των γερμανικών εκλογών» παρατηρεί ο Tilford.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης