Παπακαλιάτης, Μπουλμέτης και Λάνθιμος «εκτοξεύουν» τα εισιτήρια των αιθουσών

Παπακαλιάτης, Μπουλμέτης και Λάνθιμος «εκτοξεύουν» τα εισιτήρια των αιθουσών

Καλή η κινηματογραφική χρονιά που φεύγει με άνοδο 10% στα εισιτήρια - Τρεις ελληνικές ταινίες ανεβάζουν τις εισπράξεις - Αναμενόμενα πρώτο το «Spectre» με 450.000 εισιτήρια μέχρι στιγμής

Παπακαλιάτης, Μπουλμέτης και Λάνθιμος «εκτοξεύουν» τα εισιτήρια των αιθουσών
Πρώτος ο Τζέιμς Μποντ. Αναμενόμενο. Με 450.000 εισιτήρια. Ανά την επικράτεια. Πράγμα που σημαίνει ότι θα καταλήξει σε οροφή μισού εκατομμυρίου. Λίγο πιο κάτω από το «Skyfall», που είχε κόψει 580.000!

Καλή η χρονιά του 2015 για τα κινηματογραφικά εισιτήρια. Έχει σημειωθεί άνοδος περί του 10%. Από το  2014. Τότε που οι αίθουσες είχαν πιάσει πάτο. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι αριθμοί  πλησιάζουν τους αντίστοιχους των  προηγούμενων, προ κρίσης, ετών. Ομως ανεβαίνουν. Και είναι θετικό!

Παρόλα αυτά, η Ελλάδα με τα 11.000.000 εισιτήρια (ετησίως) πολύ κάτω από το μέσο, ευρωπαϊκό όρο. Με απλά λόγια, κάθε πολίτης πηγαίνει σινεμά μία φορά το χρόνο. Στη Γαλλία περίπου τέσσερις φορές!

Κλείσιμο
Οι ταινίες που ανέβασαν το μέσο όρο είναι φυσικά τα εμπορικά «κανόνια». Οπως ο Τζέιμς Μποντ. Οπως το «Jurassic Park». Οπως οι «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι». Οπως τα παιδικά animation!

Καλές, έως εξαιρετικές οι επιδόσεις μερικών ελληνικών ταινιών. Ο δύσκολος «Αστακός» του Γιώργου Λάνθιμου έπιασε τον αριθμό των 65.000 θεατών. Αστρονομικό νούμερο, αν υπολογίσει κανείς τον ερμητικό και δυσνόητο χαρακτήρα της ταινίας. Διπλάσια τα εισιτήρια του «Αστακού» από τα  35.000 του «Κυνόδοντα». Η προβολή και τα βραβεία έσπρωξαν την ταινία!

Αντιθέτως, το «Chevalier» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη «πάτωσε» στα 4.500. Τίποτα. Το ίδιο και του «Republic». Πανωλεθρία με 5. 000. Οι «Μαριονέτες» με 16.000! Πανωλεθρία και για το «Ουζερί Τσιτσάνης». Σε εκατοντάδες αίθουσες, μόλις 30.000 το πρώτο τετραήμερο. Απογοητευτικό το νούμερο!

Ομως, η πιάτσα περιμένει πώς και πώςς την έλευση του Παπακαλομεσία. Η ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη «Ενας άλλος κόσμος», που θα προβάλλεται από την ερχόμενη Πέμπτη, προορίζεται να ξεπεράσει τις 400.000. Αυτή είναι η πρόβλεψη της πιάτσας!

Η ίδια θετική πρόβλεψη και για την επερχόμενη ταινία του Τάσου Μπουλμέτη, «Νοτιάς». Που θα προβάλλεται από τα μέσα του Ιανουαρίου. Οι ψίθυροι που κυκλοφορούν είναι εξόχως θετικοί!

Εν κατακλείδι με Λάνθιμο, Παπακαλιάτη και Μπουλμέτη οι  αίθουσες τρίβουν τα χέρια τους. Αντε παιδιά. Λίγο ακόμα, να σηκωθούμε πιο ψηλά!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης