Βγαίνουμε Αθήνα! Δημήτρης Παπαϊωάννου: Still Life

Βγαίνουμε Αθήνα! Δημήτρης Παπαϊωάννου: Still Life

Δείτε την πολιτιστική ατζέντα της ημέρας

Βγαίνουμε Αθήνα! Δημήτρης Παπαϊωάννου: Still Life
Xορός
Δημήτρης Παπαϊωάννου: Still Life

Ο διεθνούς φήμης καλλιτέχνης Δημήτρης Παπαϊωάννου έρχεται για πρώτη φορά στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, με τη νέα πολυαναμενόμενη δουλειά του, ένα έργο που απογυμνώνει τα συνθετικά του υλικά. Εφτά ερμηνευτές, ανάμεσά τους ο ίδιος ο σκηνοθέτης, πραγματώνουν το σκηνικό σύμπαν του «Still Life». Κάτω από έναν μεγάλο ουρανό, σε μια σκηνική ερημιά, ο άνθρωπος-εργάτης αναμετριέται με τη βαρύτητα των βασικών υλικών στην προσπάθειά του να ενωθεί με την ελαφρότητα του σύμπαντος που τον περιέχει. Τα σώματα ισορροπούν και διασπώνται, δημιουργώντας οπτικές απάτες με στόχο να φωτίσουν σταδιακά τη σισύφεια αναζήτηση του ανθρώπου για νόημα. Κεντρική Σκηνή στις 20:30. Έως τις 22 Ιουνίου. Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών: Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Ν. Κόσμος, Τηλέφωνο: 2130178000. Τιμές εισιτηρίων: 15 - 18 - 25 - 36ευρώ. Μειωμ. 10 - 12 - 15ευρώ | 'Ανεργοι 5ευρώ.

Εκθέσεις
Στέφανος Τσιβόπουλος- Έκθεση σύγχρονης τέχνης «Ιστορία Μηδέν»

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το έργο του Στέφανου Τσιβόπουλου "Ιστορία Μηδέν" (History Zero), με το οποίο εκπροσώπησε τη χώρα μας στην 55η Μπιενάλε της Βενετίας το 2013. Tο History Zero είναι ένα φιλμ δομημένο σε τρία επεισόδια και ένα αρχείο εικόνων και κειμένων με θέμα τα εναλλακτικά νομίσματα. Μέσα από τις ιστορίες τριών διαφορετικών ανθρώπων διερευνάται, με τρόπο ποιητικό, η αξία του χρήματος και ο ρόλος του στις ανθρώπινες σχέσεις. Επιμέλεια έκθεσης: Συραγώ Τσιάρα, ιστορικός τέχνης. Δευ- Τετ-Παρ-Σαβ: 10:00 με 17:00, Πεμ: 10:00 με 20:00, Κυρ: 11:00 με 17:00. Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Νεοφύτου Δούκα 4, Κολωνάκι, Τηλέφωνο: 2107228321-3. Γενική είσοδος (πλην Δευτέρας): 7ευρώ, Μειωμένη είσοδος: 3,5 ευρώ (άτομα άνω των 65 ετών , φοιτητές, άτομα 19-26 ετών, γενική είσοδος Δευτέρας), 5 ευρώ ανά άτομο (ομάδες 15 ατόμων και άνω). Ελεύθερη είσοδος - παιδιά και νέοι έως 18 ετών.

Μουσική
Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών-Κύκλος Μπραμς

Μετά από μία αλησμόνητη εμφάνιση πέρυσι, ο μεγάλος Ρώσος πιανίστας Νικολάι Ντεμιντένκο επιστρέφει και φέτος για να ερμηνεύσει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το επικών διαστάσεων και απαιτήσεων Δεύτερο Κοντσέρτο του Γιοχάνες Μπραμς για πιάνο και ορχήστρα. Το πρόγραμμα της συναυλίας πραγματοποιείται υπό την διεύθυνση του διακεκριμένου αρχιμουσικού, βιολιστή και παιδαγωγού Κρίστοφ Πόππεν, και ολοκληρώνεται με τη μεγαλοπρεπή τέταρτη συμφωνία του Μπραμς αρ. 4 σε μι ελάσσονα έργο 98, με το οποίο κλείνει το εκτενές αφιέρωμα της ΚΟΑ στον Γερμανό μουσουργό, με την υποστήριξη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Στις 20.30. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη, Τηλέφωνο: 210 7282333. Εισιτήρια-Φοιτητικά - Εκπτωτικά (νέους έως 25, ανέργους, ΑΜΕΑ): 5 ευρώ, Ζώνη Γ: 10ευρώ, Ζώνη Β: 15ευρώ, Ζώνη Α: 20ευρώ, Διακεκριμένη Ζώνη: 30ευρώ.
Κλείσιμο

Συμβαίνουν ακόμα
Θέατρο
"Ε_ΦΥΓΑ"

Το Συνεργείο θα μεταμορφωθεί για λίγο καιρό σε μια πενταόροφη κατοικία με πολλά μικρά δωμάτια, όπου θα ζήσουν άνθρωποι που έφτασαν στην Αθήνα από μακριά. Πολύ μακριά. Μια πρωτότυπη παράσταση - περιήγηση στο σπίτι του καθένα από αυτούς, στον προσωπικό τους χώρο. Νέοι άνθρωποι από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές πρωταγωνιστές μιας ασυνήθιστης ζωής, φυγάδες εξομολογούνται την προσωπική τους ιστορία. Μας ξεναγούν στην προσωπική τους μνήμη, στο παρελθόν τους, γεμάτο απώλειες και χαμένες ευκαιρίες. Σύλληψη - Σκηνοθεσία: Γιολάντα Μαρκοπούλου. Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή στις 21:00. Συνεργείο: Κολωνού 31, Μεταξουργείο, Τηλέφωνο: 6981802544. Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός θεατών: 20). Πληροφορίες - Κρατήσεις: 6981802544.

Σινεμά
Προβολή του ντοκιμαντέρ του Βασίλη Λουλέ «Φιλιά εις τα παιδιά»

Η πολυβραβευμένη ταινία ντοκιμαντέρ του Βασίλη Λουλέ "Φιλιά εις τα παιδιά" θα προβληθεί στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με την ομάδα "Κάθε Σάββατο στην Αθήνα". Σκοπός της ομάδας, που αριθμεί πάνω από 17.000 μέλη, είναι η δημιουργία ενός δικτύου ενεργών πολιτών μέσα στην πόλη και η ενθάρρυνση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Σύνοψη ταινίας: Πέντε μικρά Εβραιόπουλα στην Ελλάδα της Γερμανικής Κατοχής που σώθηκαν από το θάνατο χάρις σε οικογένειες Χριστιανών, πέντε ''κρυμμένα παιδιά'' που έζησαν μέσα στην απόλυτη σιωπή, αφηγούνται τις ιστορίες τους. Η ταινία παρακολουθεί αυτά τα πρόσωπα από την παιδική ηλικία μέχρι σήμερα, φέρνοντας στο φως πολύτιμα προσωπικά τους ντοκουμέντα - τεκμήρια μιας ολόκληρης εποχής. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση με τον σκηνοθέτη. Στις 20:30. Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Πειραιώς 206, Ταύρος, Τηλέφωνο: 210 3463333,210 3418550. Εισιτήρια: 5ευρώ.

Μουσική
Megaron Jazz Happening στο Μετρό Μοναστηράκι

Το Mέγαρο «γίνεται» τζαζ για μια ολόκληρη μέρα στις 31 Μαΐου. Η Jazz Big Day δίνει μια πρώτη γεύση την Παρασκευή το μεσημέρι στο Μετρό στο Μοναστηράκι. Τέσσερα νέα παιδιά, που σπουδάζουν τζαζ μουσική, παίζουν τζαζ στάνταρντς και αυτοσχεδιάζουν. Ο Δημήτρης Μεντόγιαννης στην κιθάρα, ο Θάνος Τερψιόπουλος στο πιάνο, ο Γιώργος Κίτσης στο μπάσο και ο Δωρόθεος Τζαβάρας στα τύμπανα, μαθητές του δασκάλου του τζαζ πιάνου Μάνου Αθανασιάδη, θα μας βάλουν στο κλίμα της μεγάλης γιορτής που θα ακολουθήσει την ερχόμενη εβδομάδα. Στις 12:00. Σταθμός Ηλεκτρικού Μοναστηράκι: Πλατεία Μοναστηρακίου. Είσοδος ελεύθερη.

Μουσικό σύνολο «Τερπνόν»

Tο μουσικό σύνολο "Τερπνόν" φιλοξενείται στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης για μια συναυλία Οθωμανικής μουσικής με συνθέσεις από την Πόλη του 16ου και 17ου αιώνα σε μια πειραματική σύνθεση ερμηνευτών (Αχιλλέας Χαλδαιάκης- ψάλτης, Αχιλλέας Τίγκας- νέυ, Δημήτρης Τίγκας- κοντραμπάσο, βιόλα ντα γκάμπα). Το μουσικό σύνολο Τερπνόν αποτελείται από Έλληνες και Τούρκους μουσικούς και έχει ως έδρα την Κωνσταντινούπολη. Ασχολείται με την έρευνα, τη μελέτη και τη διάδοση της λόγιας μουσικής της Πόλης της Οθωμανικής περιόδου. Στις 21:30. Μουσείο Μπενάκη, Ισλαμικής Τέχνης (κτ. Κεραμεικού): Αγίων Ασωμάτων 22 και Διπύλου 12, Θησείο, Τηλέφωνο: 2103251311. Γενική είσοδος: 8ευρώ. Για κρατήσεις θέσεων: τηλ. 210-3251311, καθημερινά 9.00-17.00.

Στέφανος Κορκολής και Αντώνης Μιτζέλος

Δύο δημοφιλείς, σύγχρονοι Έλληνες συνθέτες και αναγνωρισμένοι σολίστες, ο Στέφανος Κορκολής και ο Αντώνης Μιτζέλος, συναντιούνται πρώτη φορά επί σκηνής στον Ρυθμό Stage, για να παρουσιάσουν από κοινού μεγάλες στιγμές από το έργο 30 χρόνων παράλληλης καλλιτεχνικής δημιουργίας. Με δυναμική διάθεση και επιθυμία για ανατροπή, προτείνουν ένα πρόγραμμα όπου θα ερμηνεύσουν και θα αυτοσχεδιάσουν πάνω στα δικά τους κομμάτια αλλά και σε άλλα από το διεθνές ρεπερτόριο. Μαζί τους η νέα ταλαντούχα τραγουδίστρια Σοφία Μανουσάκη. Στις 22:30. Ρυθμός Stage: Λεωφόρος Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη, Τηλέφωνο: 210 9750060.Εισιτήρια: 12ευρώ (με μπύρα ή κρασί).

Planet of Zeus Live στο Gagarin
Δύο χρόνια μετά το θριαμβευτικό sold out στο Gagarin, οι Planet of Zeus επιστρέφουν στον συναυλιακό χώρο όπου γράφτηκε μια από τις πιο εντυπωσιακές σελίδες της ως τώρα πορείας τους. Το δημοφιλές heavy rock συγκρότημα ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει σύντομα τον τρίτο δίσκο του, με τίτλο «Vigilante». Στη σημερινή συναυλία θα γίνει και η πρώτη επίσημη παρουσίαση του νέου δίσκου στην Αθήνα. Μαζί τους θα εμφανιστεί το ψυχεδελικό-ροκ συγκρότημα, Whereswilder. Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00. Gagarin 205: Λιοσίων 205. Εισιτήρια- 10ευρώ (Προπώληση), 12ευρώ (Ταμείο).

Οι Tsumani's Wrong έρχονται στον ΙΑΝΟ

Οι Tsumani's Wrong έρχονται στον ΙΑΝΟ για μία συναυλία. Η μουσική τους είναι ένα σύγχρονο ατμοσφαιρικό αμάλγαμα, με αναφορές σε μουσικές του κόσμου, παραδοσιακή, tango, rock, jazz, ηλεκτρονική, συμφωνική, σε έναν κατά το πλείστον ελληνογενή πολυρυθμικό άξονα. Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00. Ιανός: Σταδίου 24, Τηλέφωνο: 210 3217810. Εισιτήρια- Είσοδος: 10ευρώ / Ελάχιστη κατανάλωση: 6ευρώ.

Penny and the Swingin' Cats στο Tin Pan Alley

Με πολύτιμη εμπειρία στις αποσκευές τους εμφανίζονται για πρώτη φορά στην δισκογραφική σκηνή με ένα mini album, το Retro. Με όχημα τη «μουσική χρονομηχανή» τους που τρέχει από δεκαετία σε δεκαετία, οι Penny and the Swingin' Cats προσκαλούν το κοινό να ταξιδέψει και να χορέψει μαζί τους στο Tin Pan Alley, όπου θα παρουσιάσουν και τα δικά τους τραγούδια, που έγραψε η leader του γκρουπ Πέννυ Μπαλτατζή. Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:15. Tin Pan Alley: Τουρναβίτου 6 , Θησείο, Τηλέφωνο: 2103210158. Εισιτήρια: 10ευρώ (όρθιοι) / 15ευρώ (καθήμενοι τραπέζι).

Πάνος Μουζουράκης στην Άνοδος live Stage
Ο δημοφιλής τραγουδιστής Πάνος Μουζουράκης θα δώσει μία ξεχωριστή συναυλία στην 'Ανοδο. Οι πόρτες ανοίγουν: 22:00. 'Ανοδος Stage: Πειραιώς 183 κ Πάλλαντος 38, Πετράλωνα, Τηλέφωνο: 210 3468100. Γενική είσοδος ορθίων: 5ευρώ. Περιορισμένες θέσεις καθήμενων κατόπιν τηλεφωνικής κράτησης στο τηλέφωνο 210 3468 100.

Εκθέσεις
Κώστας  Ι. Σπυριούνης έκθεση "Θάλασσες του πρωίου"

Με τίτλο εμπνευσμένο από το ομότιτλο ποίημα του Καβάφη "Θάλασσα του πρωϊού", ο καλλιτέχνης Κώστας Ι. Σπυριούνης παρουσιάζει στην γκαλερί Εικαστικός Κύκλος τη νέα δουλειά. Εικαστικός Κύκλος: Καρνεάδου 20, Τηλέφωνο: 210 72 91 642. Είσοδος ελεύθερη.

Εκδηλώσεις
Παρουσίαση βιβλίου «Ο Μιχαήλ Άγγελος στη Ρώμη»

Με αφορμή την επέτειο των 450 χρόνων από το θάνατο του Μιχαήλ Αγγέλου, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου « Ο Μιχαήλ 'Αγγελος στη Ρώμη», από τις εκδόσεις Περισπωμένη, σε επιμέλεια του Κώστα Κουτσουρέλη. Την παρουσίαση θα ακολουθήσει συναυλία του συνθέτη Φίλιππου Τσαλαχούρη. Στις 19:00. Ιταλικό Ινστιτούτο: Πατησίων 47 , Τηλέφωνο: 210 5242646, 210 5242674. Είσοδος ελεύθερη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης