Σμαραγδής προς Σαμαρά: Σε αγαπάμε όλοι

Σμαραγδής προς Σαμαρά: Σε αγαπάμε όλοι

Ο διθύραμβος του διάσημου σκηνοθέτη προς τον πρωθυπουργό τον οποίο ο κ. Σμαραγδής χαρακτήρισε «νικητή»

ΠΑΟ: Μετά τον Γκοβού... ώρα για στόπερ!
Σμαραγδής προς Σαμαρά: Σε αγαπάμε όλοι

Αυτό το Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός μετέβη στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Πύλο, όπου και εγκαινίασε μνημείο στη μνήμη του Βελισσάριου Καραβία. Μιλώντας συγκινημένος στην αποκάλυψη του μνημείου ο πρωθυπουργός μίλησε για τον άνδρα που πέθανε το 2009 και έσωσε το 1980 συνολικά 29 ναυτικούς από το φλεγόμενο πλοίο «Irenes Serenade». Την εκδήλωση τίμησαν όλοι οι πολιτικοί παράγοντες της περιοχής αλλά και βουλευτές και η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Κλείσιμο

Το ίδιο απόγευμα σημειώθηκε το αδιαχώρητο σε εκδήλωση στο ξενοδοχείο Costa Navarino, που διοργανώθηκε προς τιμήν του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς απένειμε τιμητική πλακέτα στον σκηνοθέτη για την συνεισφορά του στις έβδομες τέχνες και ειδικότερα την προβολή της περιοχής της Πύλου στην ταινία του «Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι».

Τα λόγια του πρωθυπουργού ήταν θερμά για τον σκηνοθέτη, αλλά και ο κ. Σμαραγδής από την πλευρά του μόλις ανέβηκε στο βήμα απήγγειλε μια κρητική μαντινάδα την οποία αφιέρωσε στον κ. Σαμαρά.

Ο γνωστός σκηνοθέτης, δήλωσε μάλιστα πως έγραψε την μαντινάδα σε ένα χαρτάκι λίγο πριν ανέβει στο βήμα: 

«Σαν ήλιος βγήκες φωτεινός / στς Αμερικής τ' αλώνι / κι έλαμψες και ήρθες νικητής / και σ' αγαπάμε όλοι».

Λίγο μετά επικράτησε χαμός στο twitter με την μαντινάδα του σκηνοθέτη, καθώς δεν ήταν λίγοι οι χρήστες που σχολίασαν την μαντινάδα του σκηνοθέτη είτε ειρωνικά, είτε χιουμοριστικά, γράφοντας και οι ίδιοι «αντι-μαντινάδες».

Στην εκδήλωση ανακοινώθηκε και η προετοιμασία της νέας ταινίας του Σμαραγδή, με θέμα την ζωή του Κρητικού συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη.

Τα γυρίσματα της ταινίας θα ξεκινήσουν σε λίγους μήνες και θα λάβουν χώρα σε Κρήτη, Αθήνα αλλά και Κίνα -αγαπημένο προορισμό του μεγάλου συγγραφέα- το Παρίσι όπου έζησε, την Αυστρία, την Γερμανία και την Ρωσία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης