Πάει και το ExtraTorrent

Πάει και το ExtraTorrent

Τίτλοι τέλους για το δεύτερο δημοφιλέστερο τορεντάδικο του κόσμου

Πάει και το ExtraTorrent
Μετά το Kickass (το οποίο αναστήθηκε εδώ
και λίγο καιρό) και το Torrentz.eu, ήρθε η σειρά και για το ExtraTorrent να ρίξει -κάπως απότομα- αυλαία. Στη αρχική του σελίδα εμφανίζεται από χθες το μήνυμα: «Το ExtraTorrent έκλεισε οριστικά. Το ExtraTorrent με όλα τα mirrors του βγαίνει offline. Σβήσαμε οριστικά όλα τα δεδομένα. Μείνετε μακριά από τα ψεύτικα sites ExtraTorrent και τους κλώνους. Ευχαριστούμε όλους τους υποστηρικτές του ΕΤ και την κοινότητα των τόρεντ. Το ΕΤ ήταν ο νούμερο ένα προορισμός. 17 Μαΐου 2017».

Το
TorrentFreak
Κλείσιμο
επικοινώνησε με τον SaM, operator του site, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η σελίδα δεν χακαρίστηκε και το μήνυμα είναι αυθεντικό. «Ήρθε η ώρα να πούμε αντίο», ανέφερε χωρίς να προσφέρει περισσότερες λεπτομέρειες. Το ExtraTorrent άνοιξε τον Νοέμβριο του 2006 και αποδείχτηκε πιο ανθεκτικό από πολλά από τα υπόλοιπα που μεσουρανούσαν εκείνη την εποχή. Χτίζοντας σταδιακά το κοινό του, κατάφερε να γίνει το δεύτερο δημοφιλέστερο τορεντάδικο, πίσω μόνο από το Pirate Bay, προσελκύοντας εκατομμύρια επισκέπτες κάθε ημέρα.

Και επειδή η επιτυχία σε τέτοιου είδους, γκρίζες δραστηριότητες, είναι παράλληλα και κατάρα, το ExtraTorrent μπήκε στο στόχαστρο της βιομηχανίας της ψυχαγωγίας, ιδιαίτερα στους τελευταίους μήνες. Έτσι, αρκετές ενώσεις που αντιπροσωπεύουν τον κλάδο άρχισαν να ασκούν πιέσεις σε εταιρείες υπηρεσιών hosting και domain names να αναλάβουν δράση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή απώλεια του βασικού domain του ET, extratorrent.cc, μόλις πριν από δυόμισι περίπου μήνες, ενώ στην αρχή της εβδομάδας το site παρουσίαζε σοβαρά προβλήματα συνδεσιμότητας.

Αν και δεν επιβεβαιώνεται ότι το site έκλεισε λόγω πιέσεων από τη βιομηχανία της ψυχαγωγίας, συνήθως αυτή είναι η περίπτωση για όσα τορεντάδικα αποφασίζουν να κατεβάσουν ρολά. Τέλος, μαζί με το ExtraTorrent έκλεισε και ένα από τα release groups του, το ETRG. Όσο για τα υπόλοιπα δύο, «το Ettv και το Ethd θα μπορούσαν να παραμείνουν σε λειτουργία αν λάβουν αρκετές δωρεές για να καλύψουν τα έξοδά τους και αν οι άνθρωποι που τα τρέχουν, είναι έτοιμα να τα διατηρήσουν σε λειτουργία», ανέφερε ο SaM στο Torrentfreak.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης