Το comeback του Kickass Torrents

Το comeback του Kickass Torrents

Το νούμερο 1 σε επισκεψιμότητα τορεντάδικο επιστρέφει στο διαδίκτυο λίγους μήνες μετά το κλείσιμό τους από τις αμερικανικές αρχές

Το comeback του Kickass Torrents
Στο μέτωπο των τορεντάδικων, το Kickass Torrents είχε καταφέρει να ξεπεράσει το Pirate Bay σε επισκεψιμότητα το 2015. Το 2016 συνέχισε την πρωτοκαθεδρία του, όμως το site δεν χάρηκε για πολύ. Παρά τις διαδοχικές αλλαγές διευθύνσεων (χρησιμοποίησε domains από την Κόστα Ρίκα μέχρι τη Σομαλίας), τελικά το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ τού κατέβασε αναγκαστικά ρολά το περασμένο καλοκαίρι, σε μία προσπάθεια στην οποία έβαλε το χεράκι του και το Χόλιγουντ και συγκεκριμένα η MPAA (η ένωση των έξι σημαντικότερων αμερικανικών κινηματογραφικών στούντιο), η οποία έβλεπε να αυξάνονται τα διαφυγόντα κέρδη των μελών της.

Αυτό, όμως, που φάνταζε ως ξαφνικός θάνατος αποδείχτηκε τελικά ένας βαθύς λήθαργος, από τον οποίο φαίνεται να ξύπνησε το Kickass. Σύμφωνα με το
Torrentfreak, ορισμένα άτομα από το προσωπικό που έτρεχε το προηγούμενο site ανέβασαν το διάδοχο σχήμα λίγο μετά το blackout, το katcr.co, το οποίο έχει τη μορφή φόρουμ. Τα τόρεντ θα επιστρέψουν με τη σειρά τους στο μέλλον, είχαν δεσμευτεί οι ίδιοι. Όπερ και εγένετο. Χθες, Παρασκευή, το katcr.co εγκαινίασε εκ νέου τη σελίδα με τόρεντ, η οποία μοιάζει με τον προκάτοχό της. Η ανταπόκριση των πειρατών ήταν τόσο μεγάλη, που η κίνηση κατάφερε να ρίξει την ιστοσελίδα! Ταυτόχρονα, επέστρεψαν και πολλοί uploaders που ανέβαζαν υλικό στο προηγούμενο site.

Όχι ότι είναι και πολύ εύκολο να τρέχεις τορεντάδικο αυτή την εποχή. Ο επικεφαλής της MPAA δήλωσε στο Variety για το πώς αντιμετωπίζει η ένωση τους πειρατές: «Τα καταφέρνουμε [εναντίον τους] κάθε ημέρα. Κάνουμε μεγάλα βήματα, όμως είναι ένα πρόβλημα που δεν εξαλείφεται. Ορισμένες ημέρες νομίζω ότι είναι σαν μία Λερναία Ύδρα. Όμως κατά τα περασμένα λίγα έτη αναπτύξαμε μία πιο εκλεπτυσμένη και αποδοτική μέθοδο για την αντιμετώπιση ζητημάτων πειρατείας. Έχουμε εγκαθιδρύσει έναν παγκόσμιο κόμβο - ένα γραφείο στις Βρυξέλλες. Σημείωσε μεγάλη επιτυχία με το κλείσιμο του Kickass Torrents, του μεγαλύτερου πειρατικού site στον κόσμο».
Κλείσιμο

Πιο αυστηρές γίνονται και οι κρατικές αρχές. Μόλις προχθές, Πέμπτη, το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας έδωσε εντολή στους παροχείς internet να μπλοκάρουν την πρόσβαση The Pirate Bay, Torrentz, TorrentHound, IsoHunt και SolarMovie. Στον χορό βρίσκονται ήδη και υπηρεσίες αναζήτησης και δη η Google. Μόνο το περασμένο δωδεκάμηνο, οι ιδιοκτήτες πνευματικών δικαιωμάτων ζήτησαν από τον διαδικτυακό κολοσσό να αφαιρέσει από τα αποτελέσματα αναζήτησης περισσότερα από 1 δισ. links, τα οποία ήταν ύποπτα για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων. Ωστόσο, οι πειρατές μπορεί να δυσκολεύονται, όμως δεν φαίνεται και να πτοούνται.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης