Η fantasy σειρά “Wheel of time” έχει ορισμένα νέα να μας πει

Η fantasy σειρά “Wheel of time” έχει ορισμένα νέα να μας πει

Σύμφωνα με το “Variety”, έχουμε το όνομα του στούντιο, καθώς και του ατόμου που θα αναλάβει το τιμόνι της

Η fantasy σειρά “Wheel of time” έχει ορισμένα νέα να μας πει
Έχει περάσει περίπου ένας χρόνος από τότε που η Χάριετ ΜακΝτούγκαλ
, η χήρα του συγγραφέα
Ρόμπερτ Τζόρνταν, βγήκε στο
Google+
Κλείσιμο
για να μας ανακοινώσει ενθουσιασμένη ότι έκλεισε μία συμφωνία προκειμένου να μεταφερθεί το “Wheel of time” στην τηλεόραση. «Αναζητήστε την επίσημη ανακοίνωση που θα βγει σύντομα από ένα μεγάλο στούντιο», ανέφερε η ίδια χαρακτηριστικά στο σχετικό post, το οποίο αναρτήθηκε μέσω του επίσημου λογαριασμού της σειράς βιβλίων “Wheel of time”, που έχουν συγκριθεί ενίοτε με το έργο του Τόλκιν.

Έκτοτε, ωστόσο, δεν είχαμε τίποτα νεότερο. Τουλάχιστον μέχρι αυτή την εβδομάδα, όταν το “Variety” δημοσίευσε ένα άρθρο με τις δύο πρώτες σημαντικές ειδήσεις σχετικά με την πορεία του πρότζεκτ. Πρώτον, σύμφωνα με το άρθρο, την παραγωγή ανέλαβε η Sony Pictures Television, έχοντας στο πλευρό της την Red Eagle Entertainment και την Radar Pictures. Η είδηση ήρθε λίγο πριν από την έναρξη του JordanCon, ενός συνεδρίου που πραγματοποιείται αυτό το τριήμερο στην Ατλάντα των Ηνωμένων Πολιτειών και είναι αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του χαρισματικού συγγραφέα.



Αν επιβεβαιωθεί, πρόκειται για μία πολύ θετική είδηση, κυρίως λόγω του ονόματος της Sony, η οποία έχει υπογράψει μέχρι στιγμής πολύ καλές σειρές, από το “The Shield”, το “Breaking bad” και το “Better call Saul” μέχρι το “Outlander” και το πιο κομιξάτο “Preacher”. Και λέμε αν επιβεβαιωθεί γιατί μέχρι στιγμής το στούντιο δεν έχει κάνει κάποια επίσημη ανακοίνωση (αν και δεν αποκλείεται να έχουμε νεότερα εντός του διημέρου).

Από την άλλη πλευρά, η Red Eagle Entertainment είχε γίνει μέρος του προβλήματος όσον αφορά στην εμπλοκή στην εκμετάλλευση των δικαιωμάτων του “Wheel of time” στην τηλεόραση. Η εταιρεία είχε αγοράσει τα δικαιώματα το 2004, όμως δεν είχε προχωρήσει στην παραγωγή. Επειδή, όμως, έληγε η προθεσμία για την εκμετάλλευσή των δικαιωμάτων, η εταιρεία πρόβαλε στο κανάλι FXX πριν από περίπου δύο χρόνια έναν πρόχειρο, κακοφτιαγμένο πιλότο (με πρωταγωνιστή τον Μπίλι Ζέιν), προκειμένου να καταφέρει να τα διατηρήσει προτού επιστρέψουν στον φορέα εκμετάλλευσης του έργου του Ρόμπερτ Τζόρνταν (Robert Jordan Estate). Η ΜακΝτούγκαλ δήλωσε ότι αυτό έγινε χωρίς τη γνώση και τη συνεργασία της και κατέληξε στα δικαστήρια έπειτα από μήνυση που της έκανε η Red Eagle Entertainment - ένα αδιέξοδο που ήρθη πέρυσι.



Η δεύτερη είδηση αφορά στο άτομο που θα βρίσκεται στο τιμόνι της σειράς. Και το όνομα αυτού, Ρέιφ Τζάντκινς, ο οποίος αναλαμβάνει σενάριο και παραγωγή. Ο Τζάντκινς δεν έχει κανένα τρομακτικό πορτφόλιο, σε αυτό όμως βρίσκουμε το «Πράκτορες της Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α.» και το “Hemlock Grove” (μία από τις πρώτες σειρές του Netflix που ολοκληρώθηκαν). Η ΜακΝτούγκαλ αναλαμβάνει χρέη συμβούλου παραγωγής.

Οι προκλήσεις σε τέτοιου είδους μεταφορές είναι πολύ μεγάλες και έχουν ήδη αντιμετωπιστεί σε σειρές όπως το “Game of thrones” και το “The Shannara Chronicles”. Με τους δεδομένους περιορισμούς του μπάτζετ μίας τηλεοπτικής σειράς (που ακόμα και αν έχει αυξηθεί σημαντικά τον τελευταίο καιρό υπολείπεται έναντι του αντίστοιχου μίας ακριβής κινηματογραφικής παραγωγής), οι δημιουργοί θα αντιμετωπίσουν μία σειρά προκλήσεων, από την κατασκευή κοστουμιών και σκηνικών (κάθε έθνος στο "Wheel of time" έχει δικές του τάσεις μόδας, ενώ η ιστορία μεταφέρεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς από τη μία τοποθεσία στην άλλη), τις χορογραφίες και τις σκηνές μάχης, μέχρι τα δύσκολα οπτικά εφέ που θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για τις άφθονες σκηνές χρήσης μαγείας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει και η ενσάρκωση φανταστικών φυλών, από τους «χτίστες» Ogiers, μέχρι τα κακά Trollocs (αντίστοιχα των ορκ) και τα Myrddraal (αντίστοιχα ας πούμε των Δαχτυλιδοφαντασμάτων). Για να φτάσουμε, βέβαια, ως εκεί, ας δούμε τις επίσημες ανακοινώσεις της παραγωγής.

Πάντως, μέχρι να δεις τις περιπέτειες του νεαρού Ραντ αλ' Θορ στη μικρή οθόνη -κάτι που θα καθυστερήσει ούτως ή άλλως-, μπορείς να τσεκάρεις τα βιβλία του Τζόρνταν, εφόσον είσαι λάτρης του fantasy. Θα σου εξασφαλίσουν αρκετές άυπνες νύχτες, αλλά αξίζουν τον κόπο. Άλλωστε, η σειρά είναι ολοκληρωμένη. Δεν χρειάζεται να περιμένεις πότε θα έρθει η έμπνευση του συγγραφέα για να διαβάσεις το επόμενο βιβλίο... Σωστό, κύριε Τζορτζ Μάρτιν;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης