Κορίτσια, ο Αρης!

Κορίτσια, ο Αρης!

Για το ήσυχο αγόρι που είχα μπροστά μου δεκάδες κορίτσια καθημερινά περιμένουν υπομονετικά ώρες έξω από το σπίτι του, φωνάζουν ρυθμικά το όνομά του στα live με τους Boys and Noise και στήνουν κερκίδα στην παράσταση «Οικογένεια Ανταμς» στο Θέατρο Βέμπο, όπου εμφανίζεται στον ρόλο του Λούκας 

Κορίτσια, ο Αρης!
Ο Αρης Μακρής όταν βρίσκεται κάτω από τη σκηνή γίνεται και πάλι ένα αγόρι της ηλικίας του, που μιλάει με απλότητα για το συναρπαστικό ταξίδι που ζει τα τελευταία χρόνια ως μέλος της κορυφαίας boy band στην Ελλάδα, των Βοys and Noise.

Πρόσφατα έκανε το ντεμπούτο του και στην υποκριτική ενσαρκώνοντας τον ρόλο του Λούκας στο μιούζικαλ «Οικογένεια Ανταμς». Πώς αισθάνεται που αυτή τη φορά παίζει «σόλο»; «Εντάξει, μόνο σόλο δεν είμαι. Είμαστε με έναν 26μελή θίασο και, όπως καταλαβαίνεις, δεν αισθάνομαι μοναξιά. (γελάει) Το αντίθετο. Οταν άκουσα ότι μπορεί να είμαι σε αυτή τη δουλειά πέταξα από τη χαρά μου. Δεν σκέφτηκα τίποτε  αρνητικό εκείνη τη στιγμή. Γενικά δεν πολυσκέφτομαι προτού κάνω κάτι. Είμαι παρορμητικός. Ηξερα, λοιπόν, ότι ήθελα πάρα πολύ να κάνω αυτό το βήμα», λέει ο Αρης Μακρής στο «thema people».

Κλείσιμο
Το υποκριτικό κομμάτι δεν τον φόβισε; «Ναι, εκεί είχα έναν φόβο. Δεν το είχα ξανακάνει, δεν είχα καμία σχέση με την υποκριτική και ούτε ήξερα αν θα μπορούσα -έστω και λίγο- να πείσω ως Λούκας. Ακόμα δεν μπορώ να σου πω αν πείθω. Θα σου πω, όμως, ότι βάζω τα δυνατά μου. Γενικά έχω ακούσει πολύ καλά σχόλια και για το υποκριτικό κομμάτι. Θεωρώ ότι βγαίνει προς τα έξω κάτι αξιοπρεπές».



Για τις εκδηλώσεις λατρείας των θαυμαστριών του δηλώνει στο «thema people o Aρης Μακρής: «Ναι, είναι κάτι μαγικό αυτό που συμβαίνει, αλλά δεν έχει αλλάξει τον τρόπο που σκέφτομαι»

 
Ο αδελφός του Ντένης Μακρής, απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου και με μία υποψηφιότητα για το βραβείο «Δημήτρης Χορν» στο βιογραφικό του, δεν τον βοήθησε; «Ασφαλώς και με βοήθησε. Αν και δεν είχαμε τον χρόνο που θα θέλαμε για την προετοιμασία μου. Αλλά με συμβούλεψε πώς πρέπει να σκέφτομαι πάνω στη σκηνή. Με βοήθησε στο θεωρητικό κομμάτι», απαντά ο νεαρός τραγουδιστής.

Στα μάτια του Αντώνη Καφετζόπουλου, της Μαρίας Σολωμού που ενσαρκώνουν τους γονείς-φρικιά της οικογένειας Ανταμς, Γκόμεζ και Μορτίσια, ο Αρης Μακρής, ως Λούκας, φαίνεται πολύ παράξενος. Ισως γιατί πρόκειται για ένα «φυσιολογικό» και ρομαντικό αγόρι που ερωτεύεται παράφορα την κόρη τους Γουένσντεϊ, ρόλο που στην παράσταση κρατάει η Demy. «Ναι, εγώ ως Λούκας ερωτεύομαι ένα περίεργο κορίτσι που ανήκει σε μία ακόμα πιο περίεργη οικογένεια. Οπότε δεν είναι μόνο ο Λούκας που βλέπει τους Ανταμς παράξενους, αλλά και εκείνοι τον βλέπουν με μισό μάτι. Και εκείνοι παραξενεύονται μαζί του», λέει γελώντας για τον ρόλο του. 




«Με τους Boys and Noise ετοιμάζουμε το νέο μας άλμπουμ. Στα άμεσα σχέδια, θα κυκλοφορήσει το ημερολόγιο για το 2016 που θα μας φιλοξενεί στις σελίδες του»


O «φυσιολoγικός» Λούκας στην εξέλιξη του έργου ξεδιπλώνει μια τρελή πτυχή του εαυτού του. Ο ίδιος, όμως, έχει τρελές πτυχές στον χαρακτήρα του; «Ναι, ο Λούκας τρελαίνεται κάποια στιγμή επειδή μπαίνει στη διαδικασία να κάνει τα πάντα για την αγάπη. Οπότε εκεί χάνει τα όρια. Kι εγώ έχω τρελές πτυχές. Πολλές», λέει με νόημα. Τις κρύβει επιμελώς; «Οχι. Απλώς τις εμφανίζω εκεί που χρειάζεται. Μπορεί να τις εκφράσω μέσα από μια πλάκα ή ένα αστείο που θα κάνω στους φίλους μου. Αλλες φορές έχω μια ενέργεια που δεν ξέρω πώς να την εκφράσω. Ολοι οι άνθρωποι έχουμε ήρεμες, αλλά και τρελές πλευρές, πιστεύω. Δεν είμαστε μονοδιάστατοι».

Με τη συμπρωταγωνίστριά του Demy έχουν γίνει φίλοι; «Γνωριζόμασταν ήδη από πριν και κάναμε παρέα. Μην ξεχνάς ότι είμαστε στην ίδια δισκογραφική εταιρεία, την Panik Records. Σίγουρα όμως τώρα, μέσα από αυτή τη συνεργασία, έχουμε έρθει πιο κοντά», απαντά ο Αρης Μακρής.

Στην παράσταση ερωτεύεται ένα παράξενο κορίτσι. Πιστεύει ότι τα ετερώνυμα έλκονται; «Θεωρώ ότι πρέπει να ταιριάζουν δύο άνθρωποι για να είναι μαζί. Το να ταιριάζουν, όμως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι ίδιοι. Είμαι της άποψης ότι τα ετερώνυμα έλκονται, αλλά όχι σε ακραίες περιπτώσεις. Να μην είναι η μέρα με τη νύχτα που λένε. Αυτό που χρειάζεται, κατά τη γνώμη μου, είναι να επικοινωνούν δύο άνθρωποι. Τίποτα παραπάνω». 


Το παραμύθι που ζει με τους Boys and Noise


Η ιστορία των Boys and Noise μοιάζει να έχει βγει από τις σελίδες κάποιου παραμυθιού. Τρία παιδιά, ο Αρης, ο Jimmy και ο Βαγγέλης -χωρίς να γνωρίζονται μεταξύ τους-, συμμετέχουν σε έναν διαγωνισμό της Amita Motion στέλνοντας από ένα demo ο καθένας. Eτσι τους ανακαλύπτουν οι μουσικοί παραγωγοί και DJ Playmen, που τους ενώνουν στο boyband που σήμερα προκαλεί φρενίτιδα σε νεαρά κορίτσια και αγόρια. Τα singles του συγκροτήματος γίνονται χρυσά και πλατινένια, ενώ τα views με τα βίντεο που τους αφορούν στο YouTube αγγίζουν εξαψήφια νούμερα. Μάλιστα μπροστά στον χαμό που προκαλούν στα live τους δεν έμεινε αδιάφορος ούτε ο Σάκης Ρουβάς, ο οποίος τους είχε καλέσει να συμμετάσχουν στη μεγάλη περιοδεία του «The Ace Of Hearts Tour».

Θυμάται τον εαυτό του μία ημέρα πριν στείλει το demo στον διαγωνισμό; Τι στόχους είχε; «Πώς δεν τον θυμάμαι... Φοιτητής ήμουν τότε. Σπούδαζα στο Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων. Τη σχολή δεν την έχω τελειώσει ακόμα. Το demo που έστειλα δεν το είχα ηχογραφήσει για τον διαγωνισμό αλλά για δικούς μου λόγους. Απλώς το χρησιμοποίησα για τον διαγωνισμό. Πίστευα ότι όπως κάποιος πρέπει να κρατά στα χέρια του ένα πτυχίο ή ένα βιογραφικό για να πάρει μία δουλειά, έτσι κι εγώ έπρεπε να έχω μία μουσική ταυτότητα. Γιατί οι στόχοι μου ήταν γύρω από τη μουσική». Υπήρχε plan B, σε περίπτωση που δεν τα κατάφερνε; «Οχι, δεν υπήρχε plan B. Γενικά αφοσιώνομαι σε ό,τι μου αρέσει πραγματικά. Ποτέ δεν υπάρχει plan B. Και ίσως κάποια στιγμή να χρειάζεται. Αλλά έτσι λειτουργώ», λέει χωρίς να το σκεφτεί.



«Ως Λούκας ερωτεύομαι ένα περίεργο κορίτσι, την Demy, που ανήκει σε μία ακόμα 
πιο περίεργη οικογένεια», λέει για τον ρόλο του στην «Οικογένεια Ανταμς» ο Αρης Μακρής, που εδώ τον βλέπουμε σε σκηνή από το μιούζικαλ με τη συμπρωταγωνίστριά του και τον πάτερ φαμίλιας Αντώνη Καφετζόπουλο


Οταν βρίσκεται με τον Jimmy και τον Βαγγέλη επάνω στο stage ο Αρης βλέπει δάκρυα να κυλούν στα μάγουλα των κοριτσιών, ζωγραφισμένες καρδιές στα πανό που υψώνονται, ακούει τον κόσμο να τους συνοδεύει στις επιτυχίες τους. Πώς αντιστέκεται και δεν ξεφεύγει με όλη αυτή την επιτυχία που γνωρίζει το συγκρότημα; «Θεωρώ ότι δεν έχω αλλάξει καθόλου ως χαρακτήρας από την ημέρα του διαγωνισμού μέχρι και σήμερα. Καταλαβαίνω ότι η απήχηση που έχει το συγκρότημα είναι κάτι φυσικό για έναν καλλιτέχνη. Οταν είσαι εκτεθειμένος στα Μέσα και σε βλέπει ο κόσμος, τότε αισθάνεται ότι σε ξέρει. Κι εγώ μικρός όταν έβλεπα τραγουδιστές και ηθοποιούς στην τηλεόραση αισθανόμουν το ίδιο. Ναι, είναι κάτι μαγικό αυτό που συμβαίνει, αλλά δεν έχει αλλάξει τον τρόπο που σκέφτομαι. Δεν λέω: “Α, τώρα είμαι κάποιος!” ή “Θα βγω στον δρόμο και θα με αναγνωρίσουν”», δηλώνει στο «thema people».

Αναρωτιέμαι αν η οικογένειά του έχει καταλάβει αυτό που ζει με το συγκρότημα. «Το έχουν καταλάβει γιατί έχουν έρθει στις συναυλίες. Μην ξεχνάς ότι οι γονείς μου είναι σπίτι όταν έρχονται τα κορίτσια απέξω. Οπότε το ξέρουν. Βέβαια για τους δικούς μου είμαι πάντα ο μικρός της οικογένειας».

Ισχύει ότι οι θαυμάστριες μαθαίνουν πού κινείται και στήνουν τυχαίες συναντήσεις; «Δεν χρειάζεται να είναι τυχαίες», λέει χαμογελώντας. «Είναι έξω από το σπίτι μου σχεδόν σε καθημερινή βάση. Κάποιες φορές έχω αντιληφθεί να με ακολουθούν και με αυτοκίνητο. Βασικά αυτό που θέλουν είναι λίγα δευτερόλεπτα μαζί σου. Είτε αυτό σημαίνει μια αγκαλιά, είτε ένα αυτόγραφο, είτε μία selfie. Και να σου πω κάτι; Χαίρομαι με τη χαρά τους. Και θέλω με τη συμπεριφορά μου να είμαι απόλυτα σωστός απέναντί τους. Οταν τις βλέπω έξω από το σπίτι μου, γνωρίζω ότι έχουν θυσιάσει τον χρόνο τους για να το κάνουν αυτό. Με σκλαβώνει ότι τις βλέπω να είναι εκεί και να περιμένουν εμένα».




«Μόνο σόλο δεν είμαι στην “Οικογένεια Ανταμς”. Είμαστε με έναν 26μελή θίασο και, όπως καταλαβαίνεις, δεν αισθάνομαι μοναξιά. Το αντίθετο»

«Δεν το είχα ξανακάνει, δεν είχα καμία σχέση με την υποκριτική και ούτε ήξερα αν θα μπορούσα -έστω και λίγο- να πείσω ως Λούκας. Ακόμα δεν μπορώ να σου πω αν πείθω. Θα σου πω, όμως, ότι βάζω τα δυνατά μου»


Πιάνει τον εαυτό να αποζητά την ησυχία του; «Εχω ήσυχα μέρη να πάω. Και ιδιωτικές στιγμές που δεν παραβιάζονται», απαντά. 

Αν ήταν ερωτευμένος, θα το έλεγε δημόσια ακόμα και αν ήξερε ότι θα στεναχωρούσε τις θαυμάστριές του; «Οχι, δεν θα έβγαινα να το πω. Οχι για να μην τις στεναχωρήσω, αλλά επειδή θεωρώ ότι η προσωπική μου ζωή δεν θα έπρεπε να ενδιαφέρει κανέναν. Θέλω να κρατήσω την προσωπική μου ζωή για τον εαυτό μου. Οπως δεν θα έβγαινα να δείξω τους κολλητούς μου, το ίδιο ισχύει και για την κοπέλα μου».

Εχει παρουσία στα social media; «Ναι, ασχολούμαι με την τεχνολογία. Ομως δεν είμαι συνέχεια με ένα τάμπλετ στο χέρι. Εχω social media, αλλά και πάλι προσπαθώ να μην ασχολούμαι συνέχεια. Δηλαδή δεν μου αρέσει να ανεβάζω συνέχεια φωτογραφίες ή να κάνω check in». 

Προσέχει την εμφάνισή του; «Την προσέχω όσο και πριν. Δόξα τω Θεώ, οι γονείς μου με προίκισαν με καλό DNA και δεν χρειάζεται να στερούμαι κάτι στο φαγητό. Να σου πω όμως την αμαρτία μου, δεν αθλούμαι όσο θα έπρεπε», παραδέχεται.
Τι νέο ετοιμάζουν με την Panik Records; «Με τους Boys and Noise ετοιμάζουμε το νέο μας άλμπουμ. Στα άμεσα σχέδια, θα κυκλοφορήσει το ημερολόγιο για το 2016 που θα μας φιλοξενεί στις σελίδες του. Μέσα στο ημερολόγιο θα περιλαμβάνεται και το τελευταίο μας single “Για μία θέση μέσ’ την καρδιά σου”, όπως επίσης ανέκδοτες φωτογραφίες και βίντεο».

















photo3



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης