Ντάλας: Οι αρχές γνώριζαν ότι ταξίδεψε με πυρετό η δεύτερη νοσοκόμα με 'Εμπολα

Ντάλας: Οι αρχές γνώριζαν ότι ταξίδεψε με πυρετό η δεύτερη νοσοκόμα με 'Εμπολα

Η Αμερικανίδα νοσοκόμα είχε ενημερώσει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων
 ότι είχε πυρετό 37,5 προτού επιβιβαστεί την 13η Οκτωβρίου στην πτήση - Δεδομένου ότι ο πυρετός που είχε εκδηλώσει ήταν μόλις λίγο πιο κάτω από το όριο που είχε ορίσει το CDC, δεν της «απαγορεύτηκε να πετάξει»

Ντάλας: Οι αρχές γνώριζαν ότι ταξίδεψε με πυρετό η δεύτερη νοσοκόμα με 'Εμπολα
Ο επικεφαλής του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) Δρ. Τόμας Φρίντεν εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο κίνδυνος μόλυνσης για τους άλλους επιβαίνοντες στην πτήση της Frontier Airlines από το Κλίβελαντ στο Ντάλας-Φορτ Ουόρθ, που πήρε η 29χρονη Άμπερ Βίνσον, η δεύτερη νοσηλεύτρια από το Ντάλας που έχει προσβληθεί από τον Έμπολα, είναι πολύ χαμηλός.

Ο Φρίντεν ανέφερε ότι η νοσοκόμα είχε ταξιδέψει στο Οχάιο πριν γίνει γνωστό ότι μια άλλη νοσηλεύτρια στο Texas Health Presbyterian Hospital στο Ντάλας εμφάνισε συμπτώματα του Έμπολα. Οι δύο νοσοκόμες οι οποίες μολύνθηκαν είχαν φροντίσει τον Τόμας Έρικ Ντάνκαν, τον Λιβεριανό ασθενή που απεβίωσε και ήταν το πρώτο πρόσωπο που διαγνώστηκε πως προσβλήθηκε από Έμπολα στις ΗΠΑ.

Ο κίνδυνος για τους επιβάτες είναι «πολύ χαμηλός» διότι δεν έκανε εμετό, ούτε αιμορράγησε κατά την πτήση πρόσθεσε ο Φρίντεν.

Κλείσιμο
Εξαιτίας αυτού, τόνισε ο Φρίντεν, «δεν θα έπρεπε να της δοθεί η δυνατότητα να ταξιδέψει με μια εμπορική πτήση». Αλλά ακόμα κι έτσι, συνέχισε ο Δρ. Φρίντεν,

Ο Φρίντεν επισήμανε ότι προληπτικά το CDC επιδιώκει να επικοινωνήσει, να πάρει συνεντεύξεις και εάν χρειάζεται να εξετάσει τους επιβάτες και όποια πρόσωπα ήλθαν σε επαφή με τη Βίνσον.

Εν τω μεταξύ, η Φρίντεν φαίνεται να είχε ενημερώσει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ότι είχε ανεβάσει λίγο πυρετό πριν επιβιβαστεί στην πτήση της εταιρείας Frontier Airline με διαδρομή από το Οχάιο στο Ντάλας, ωστόσο δεν της απαγορεύτηκε να ταξιδέψει, δήλωσε την Τετάρτη στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ομοσπονδιακή πηγή.



Η Αμερικανίδα νοσοκόμα είχε ενημερώσει το CDC ότι είχε πυρετό 37,5 προτού επιβιβαστεί την 13η Οκτωβρίου στην πτήση. Δεδομένου ότι ο πυρετός που είχε εκδηλώσει ήταν μόλις λίγο πιο κάτω από το όριο που είχε ορίσει το CDC, δεν της «απαγορεύτηκε να πετάξει», δήλωσε στο Reuters η πηγή, όπως αποκάλυψε το CNN.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης