Αυστραλία και Ανατολικό Τιμόρ αναβάλλουν την προσφυγή στη Χάγη για την υπόθεση κατασκοπείας

Αυστραλία και Ανατολικό Τιμόρ αναβάλλουν την προσφυγή στη Χάγη για την υπόθεση κατασκοπείας

Οι κυβερνήσεις των δύο χωρών αποφάσισαν να αρχίσουν να συζητούν το πρόβλημα μεταξύ τους, προκειμένου να επιλύσουν τις διαφορές που έχουν

Αυστραλία και Ανατολικό Τιμόρ αναβάλλουν την προσφυγή στη Χάγη για την υπόθεση κατασκοπείας
Η Αυστραλία και το Ανατολικό Τιμόρ δεν πρόκειται, τελικά, να καταφύγουν στο Διεθνές Δικαστήριο Χάγης για να επιλύσουν τις διαφορές τους που είχαν προκύψει, όταν η κυβέρνηση του Ανατολικού Τιμόρ διαμαρτυρήθηκε για την κατασκοπεία της Αυστραλίας εις βάρος της.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ABC, εκπρόσωπος του αυστραλιανού υπουργείου Εξωτερικών, αναφερόμενος στο θέμα, είπε ότι οι κυβερνήσεις των δύο χωρών αποφάσισαν να αναβάλουν την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, τουλάχιστον για ένα εξάμηνο και να αρχίσουν να συζητούν το πρόβλημα μεταξύ τους, προκειμένου να επιλύσουν τις διαφορές που έχουν.

Η αναβολή που αποφασίστηκε είναι ένα θετικό βήμα για την επίλυση των διαφορών που έχουν προκύψει πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου.

Ως γνωστόν, η κυβέρνηση του Ανατολικού Τιμόρ κατέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης όταν η αυστραλιανή κυβέρνηση αρνήθηκε να της επιστρέψει τα ντοκουμέντα που αφαίρεσαν από το γραφείο του δικηγόρου τους στην Καμπέρα.

Τα ντοκουμέντα αυτά αφορούσαν τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών για τη συμφωνία που έχουν υπογράψει για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου στη θάλασσα του Ανατολικού Τιμόρ.
Κλείσιμο

Η κυβέρνηση του Ανατολικού Τιμόρ κατηγορούσε την Αυστραλία ότι, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, οι μυστικές υπηρεσίες της είχαν τοποθετήσει «κοριούς» στο γραφείο που συνεδρίαζε το υπουργικό συμβούλιο του Αν. Τιμόρ, για να παρακολουθούν τις συζητήσεις που αφορούσαν τις διαπραγματεύσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης