Ποιες είναι οι χώρες που πλήττονται περισσότερο από το ρωσικό εμπάργκο
Απώλειες εκατομμυρίων από την απαγόρευση εισαγωγής προϊόντων από τη Δύση έπειτα από το «νιετ» του Πούτιν - Δείτε το χάρτη με τις χώρες που ζημιώνονται σημαντικά από το ρωσικό μπλόκο
Μετά το «μπλόκο» που αποφασίστηκε από τη Ρωσία σε εισαγωγές προϊόντων από τη Δύση, ως απάντηση στις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσική Ομοσπονδία, πολλές είναι οι χώρες που αντιλαμβάνονται τη σοβαρή απειλή για την οικονομία τους από το διάταγμα που υπέγραψε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν.
Στην πρώτη θέση των χωρών που πλήττονται από την απαγόρευση εισαγωγών αγροδιατροφικών προϊόντων είναι η Πολωνία, που είναι ο κύριος εξαγωγέας μήλων στον κόσμο με το 7% των εξαγωγών της κατευθύνονται προς τη Ρωσία.
Κλείσιμο
Την ίδια στιγμή, η Νορβηγία αναζητά νέες αγορές για την εξαγωγή σολομού, καθώς στη Ρωσία κατευθυνόταν φορτίο αξίας πολλών εκατ. δολαρίων ετησίως.
Βέβαια, από τις κυρώσεις δε ζημειώνονται μόνο οι δυτικές χώρες, αλλά και η ίδια η Ρωσία, καθώς οι τιμές των προϊόντων έχουν εκτοξευθεί, ενώ αναμένεται να αυξηθούν ακόμα περισσότερο την ώρα που το απόθεμα στα είδη λιγοστεύει απειλητικά.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Η πρωτοβουλία «Τεχνολογία Χωρίς Εμπόδια» της Κωτσόβολος περνά στην επόμενη φάση, με επίκεντρο την αυτονομία, την επιλογή και τη συμμετοχή στην καθημερινότητα