Έκκληση Αμπάς για επανέναρξη των συνομιλιών για ειρήνευση στη Γάζα

Έκκληση Αμπάς για επανέναρξη των συνομιλιών για ειρήνευση στη Γάζα

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος κάνει έκκληση για επανάληψη των διαπραγματεύσεων στο Κάιρο - Η Αίγυπτος καλεί σε μια επ' αόριστον κατάπαυση του πυρός

Έκκληση Αμπάς για επανέναρξη των συνομιλιών για ειρήνευση στη Γάζα
Τη στιγμή που η Χαμάς συνεχίζει την εκτόξευση ρουκετών στο Ισραήλ και το Τελ Αβίβ ενισχύει την απάντησή του στην ισλαμιστική οργάνωση με σφοδρό σφυροκόπημα κατά των πολιτών της Λωρίδας της Γάζας, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος, Μαχμούντ Αμπάς, κάνει έκκληση για επανάληψη των διαπραγματεύσεων στο Κάιρο.

Μετά την αποτυχία των συνομιλιών στην Αίγυπτο, ο Αμπάς ζητά την επανέναρξή τους ανάμεσα στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη ώστε να υπάρξει ειρήνευση στην περιοχή.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters κύριος στόχος του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής είναι «η επανέναρξη των συνομιλιών στην Αίγυπτο το συντομότερο δυνατό ώστε να αποφευχθούν ακόμα περισσότεροι θάνατοι και θυσίες».
Κλείσιμο

Μάλιστα, ο Αμπάς μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, τόνισε πως η Αίγυπτος «θα προσκαλέσει» την ισραηλινή και την παλαιστινιακή αντιπροσωπείες «να επαναλάβουν τις διαπραγματεύσεις για μια διαρκή εκεχειρία».

Λίγη ώρα αργότερα, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου, το Κάιρο κάλεσε το Ισραήλ και τους Παλαιστινίους να δεχθούν μια επ' αόριστον κατάπαυση του πυρός και να επαναλάβουν τις έμμεσες συνομιλίες για τον τερματισμό της κρίσης στη Λωρίδα της Γάζας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης