Νετανιάχου: Ο ΟΗΕ νομιμοποιεί τη Χαμάς

Νετανιάχου: Ο ΟΗΕ νομιμοποιεί τη Χαμάς

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ επιρρίπτει ευθύνες στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ότι δίνει άφεση αμαρτιών σε «τρομοκρατικές οργανώσεις»

Νετανιάχου: Ο ΟΗΕ νομιμοποιεί τη Χαμάς
 

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπένιαμιν Νετανιάχου, κατά του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, υποστηρίζοντας ότι νομιμοποιεί τη Χαμάς.

Ο Νετανιάχου διευκρίνισε πως η αρμόδια επιτροπή του οργανισμού διενεργεί έρευνα για το Ισραήλ σχετικά με εγκλήματα πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, επομένως σύμφωνα με τον πρωθυπουργό με αυτό τον τρόπο «νομιμοποιεί τρομοκρατικές οργανώσεις».

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως ο UNHRC νομιμοποιεί τη Χαμάς και το Ισλαμικό Κράτος και κατηγόρησε την αρμόδια επιτροπή πως προσπερνά τη σφαγή που διαπράττεται αλλού στη Μέση Ανατολή για να θέσει υπό έρευνα το Τελ Αβίβ που αμύνεται απέναντι στις επιθέσεις από τη Γάζα.

Κλείσιμο

«Αντί να ελέγχει τις επιθέσεις της Χαμάς σε Ισραηλινούς πολίτες και αντί να εξετάσει τη χρήση των κατοίκων της Γάζας ως ανθρώπινες ασπίδες, αντί να ελέγξει τη σφαγή που διαπράττεται από τον πρόεδρο Άσαντ στη Συρία, ή των Κούρδων από τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους, ερευνά μία δημοκρατία που λειτουργεί νόμιμα για την προστασία των πολιτών της από τη δολοφονική τρομοκρατία», δήλωσε ο Νετανιάχου, σύμφωνα με την Haaretz.

Μάλιστα, κάλεσε τους αρμόδιους του ΟΗΕ να επισκεφθούν τη Δαμασκό, τη Βαγδάτη, την Τρίπολη ώστε να διαπιστώσουν τα εγκλήματα του Ισλαμικού Κράτους, αλλά να δουν και εκείνα της Χαμάς.

«Εκεί θα βρουν εγκλήματα πολέμου, όχι εδώ», επισήμανε ο Νετανιάχου.

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης