ΗΠΑ: Σχέδιο απομάκρυνσης των πληθυσμών που έχουν καταφύγει στο Σιντζάρ

ΗΠΑ: Σχέδιο απομάκρυνσης των πληθυσμών που έχουν καταφύγει στο Σιντζάρ

Περί τους 35.000 άνθρωποι έχουν διαφύγει κατά τις τελευταίες 72 ώρες από την περιοχή του Σιντζάρ και έχουν καταφύγει μέσω της Συρίας στο αυτόνομο ιρακινό Κουρδιστάν

ΗΠΑ: Σχέδιο απομάκρυνσης των πληθυσμών που έχουν καταφύγει στο Σιντζάρ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν την οργάνωση επιχείρησης για την "επείγουσα" απομάκρυνση των πληθυσμών που έχουν παγιδευτεί στα βουνά του βόρειου Ιράκ από την επέλαση των τζιχαντιστών του ισλαμικού κράτους, ανακοίνωσε σήμερα ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι.

Στελέχη του ΟΗΕ αρμόδιοι για τα ανθρώπινα δικαιώματα απηύθυναν χθες έκκληση στη διεθνή κοινότητα να αναλάβει επειγόντως δράση για να εμποδίσει "πιθανή γενοκτονία" κατά της μειονότητας των Γεζίντι στο Ιράκ από τους τζιχαντιστές .

Δεκάδες χιλιάδες μέλη της μειονότητας των Γεζίντι έχουν καταφύγει στο Ορος Σιντζάρ για να γλιτώσουν από την προέλαση των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους.

Κλείσιμο
Περί τους 35.000 άνθρωποι έχουν διαφύγει κατά τις τελευταίες 72 ώρες από την περιοχή του Σιντζάρ και έχουν καταφύγει μέσω της Συρίας στο αυτόνομο ιρακινό Κουρδιστάν, σύμφωνα με τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού. Οι πρόσφυγες είναι εξαντλημένοι και αφυδατωμένοι.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, που ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα αεροπορικές επιδρομές κατά των θέσεων των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους, συντονίζουν τις ενέργειες των δυτικών χωρών στην επιχείρηση αρωγής των αμάχων, ενώ τώρα η Ουάσινγκτον εξετάζει διάφορους τρόπους για την απομάκρυνσή τους από το Ορος Σιντζάρ, δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, από τη Χονιάρα, πρωτεύουσα των Νησιών του Σολομώντα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης