«Εποικοδομητική» η συζήτηση Αμερικανών - Ιρανών για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης

«Εποικοδομητική» η συζήτηση Αμερικανών - Ιρανών για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης

Οι έξι μεγάλες δυνάμεις και το Ιράν δεν κατάφεραν να καταλήξουν μέχρι την προθεσμία της 20ης Ιουλίου σε μια οριστική συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης

«Εποικοδομητική» η συζήτηση Αμερικανών - Ιρανών για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης
Αμερικανοί και Ιρανοί αξιωματούχοι είχαν μια «εποικοδομητική συζήτηση» στη Γενεύη για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

«Θα έλεγα ότι ήταν μια εποικοδομητική συζήτηση», είπε η Μαρί Χαρφ εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μπιλ Μπερνς και του Ιρανού ομολόγου του Αμπάς Αραγτσί. «Δεν θα υπεισέλθουμε σε λεπτομέρειες», πρόσθεσε η ίδια.

Κλείσιμο
Οι έξι μεγάλες δυνάμεις και το Ιράν δεν κατάφεραν να καταλήξουν μέχρι την προθεσμία της 20ης Ιουλίου σε μια οριστική συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, βάσει της οποίας το Ιράν θα περιορίσει τις πυρηνικές του δραστηριότητες και σε αντάλλαγμα θα ελαφρυνθούν οι οικονομικές κυρώσεις που του έχουν επιβληθεί από τη Δύση.

Η Ομάδα 5+1 (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία) έχει συμφωνήσει να παρατείνει την προθεσμία ως τις 24 Νοεμβρίου.

Η Χαρφ σημείωσε ότι οι έξι μεγάλες δυνάμεις και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συναντηθούν με το Ιράν πριν τη φετινή Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο. Η τοποθεσία της συνάντησης αυτής δεν έχει αποφασιστεί ακόμη, υπογράμμισε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι δύο πλευρές είναι πιθανό να συναντηθούν ξανά στη διάρκεια της Συνέλευσης, πιθανόν σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών.


 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης