Human Rights Watch: Ο Ομπάμα μας εξαπατά

Human Rights Watch: Ο Ομπάμα μας εξαπατά

Ο πλανητάρχης εξακολουθεί να παραβιάζει το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή, επισημαίνει ο  εκτελεστικός διευθυντής της οργάνωσης

Human Rights Watch: Ο Ομπάμα μας εξαπατά
Μια «τρύπα στο νερό» έκανε ο ο Αμερικανός πρόεδρος σε ότι αφορά τις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε για το μυστικό πρόγραμμα παρακολούθησης της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας ( NSA), όπως δηλώνει στο Reuters ο επικεφαλής της οργάνωσης «Human Rights Watch» (Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων).

Ο πλανητάρχης εξακολουθεί να παραβιάζει το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή, επισημαίνει ο Κένεθ Ροθ σε συνέντευξή του από το Βερολίνο.

Κλείσιμο
Ο εκτελεστικός διευθυντής της οργάνωσης με έδρα τη Νέα Υόρκη σχολίασε τις ανακοινώσεις που έκανε την Παρασκευή ο ένοικος του Λευκού Οίκου.

Ο Ομπάμα απαγόρευσε, όπως ο ίδιος είπε, στις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ να κατασκοπεύουν τους ηγέτες των φιλικών και συμμαχικών χωρών σε μία προσπάθεια να διαβεβαιώσει τους Αμερικανούς πολίτες και τους ξένους ότι η Ουάσινγκτον θα λάβει υπόψη της την ανάγκη σεβασμού της ιδιωτικής ζωής που προέκυψε από τις αποκαλύψεις του πρώην τεχνικού συμβούλου της NSA Έντουαρντ Σνόουντεν.

«Το μόνο που μας πρόσφερε ο Ομπάμα είναι μία ασαφής διαβεβαίωση ότι οι επικοινωνίες των πολιτών θα παρακολουθούνται μόνο σε περίπτωση κινδύνου για την εθνική ασφάλεια, κάτι πολύ γενικό και αόριστο», δήλωσε ο Ροθ και πρόσθεσε.

«Σε τίποτα από αυτά που είπε δεν υπάρχει η αναγνώριση ότι οι μη Αμερικανοί εκτός ΗΠΑ έχουν το δικαίωμα της ιδιωτικότητας των επικοινωνιών τους... και ότι όλοι έχουν το δικαίωμα του να μην υποκλέπτονται οι ηλεκτρονικές τους επικοινωνίες και να καταχωρούνται σε κάποιον κυβερνητικό υπολογιστή».

Ο Ροθ πρόσθεσε επίσης ότι δεν υπάρχει απόδειξη ότι η μαζική καταγραφή των επικοινωνιών έχει επιφέρει κάποια διαφορά στο ζήτημα της ασφάλειας.
   
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης