Οι νατουραλιζέ του Ευρωμπάσκετ

Οι νατουραλιζέ του Ευρωμπάσκετ

Η μόδα των νατουραλιζέ παικτών εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς και στο προσεχές Ευρωμπάσκετ θα παρακολουθήσουμε κάποιες Εθνικές Ομάδες φανερά ενισχυμένες λόγω της βοήθειας των… “μεταγραφών”.

Οι νατουραλιζέ του Ευρωμπάσκετ
H αντίστροφη μέτρηση για το φετινό Ευρωμπάσκετ (31/8-17/9) έχει ξεκινήσει και για ακόμα μία φορά στο ρόστερ συγκεκριμένων Εθνικών Ομάδων θα βρεθούν νατουραλιζέ παίκτες που έρχονται για να καλύψουν αδυναμίες.

Θυμίζουμε πως κάθε αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει μέχρι έναν νατουραλιζέ παίκτη, ο οποίος επί της ουσίας εκπροσωπεί μία χώρα διαφορετική από αυτή που κατάγεται αφού πρώτα έχει ολοκληρώσει όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες.

To Eurohoops έψαξε και παρουσιάζει τις 9 Εθνικές Ομάδες του φετινού Ευρωμπάσκετ που διαθέτουν στο ρόστερ τους έναν νατουραλιζέ παίκτη…

Κλείσιμο
Έι Τζέι Σλότερ (Πολωνία)



O Έι Τζέι Σλότερ έγινε ευρέως γνωστός στο ελληνικό κοινό μέσω της θητείας του στον Παναθηναϊκό την αγωνιστική περίοδο 2014/2015 όταν αγωνίστηκε υπό τις οδηγίες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Ο 30χρονος γκαρντ γεννήθηκε στο Λούισβιλ των Ηνωμένων Πολιτειών όμως από το 2015 μέχρι σήμερα ενισχύει την προσπάθεια της Εθνικής Πολωνίας.

Πλέον, ο Σλότερ ετοιμάζεται για το δεύτερο Ευρωμπάσκετ της καριέρας του αφού πήρε μέρος και στη διοργάνωση του 2015 στην οποία είχε μέσο όρο 9.5 πόντους, 5 ασίστ και 1.8 ριμπάουντ σε 6 συμμετοχές.

Άντονι Ράντολφ (Σλοβενία)



Η Σλοβενία θα παραταχθεί φανερά ενισχυμένη στο Ευρωμπάσκετ που ξεκινάει στις 31 Αυγούστου αφού στη σύνθεση της θα έχει δύο παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης! Και αν στην περίπτωση του next big thing Λούκα Ντόντσιτς, η εξέλιξη είναι φυσιολογική, κάτι τέτοιο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ειπωθεί για τον Άντονι Ράντολφ.

Ο 28χρονος πάουερ φόργουορντ προέρχεται από μία πολύ καλή σεζόν στην Ευρωλίγκα με μέσο όρο 10.2 πόντους – 5.1 ριμπάουντ και πλέον θα αγωνίζεται ως… Σλοβένος. Πριν λίγες ημέρες ο παίκτης της Ρεάλ πήρε στα χέρια του το διαβατήριο και ετοιμάζεται για το πρώτο Ευρωμπάσκετ της καριέρας του.

Μάικ Ντίξον (Γεωργία)




ι και αν γεννήθηκε στο Κάνσας των Ηνωμένων Πολιτειών; Ο Μάικ Ντίξον φοράει τη φανέλα της Εθνικής Γεωργίας αφού το καλοκαίρι του 2016 εξασφάλισε το νέο του διαβατήριο και έκτοτε αγωνίζεται υπό τις οδηγίες του Ηλία Ζούρου.

Ο μέχρι πρότινος γκαρντ της ΑΕΚ μάλιστα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ σημειώνοντας κατά μέσο όρο 16.6 πόντους, 3.2 ριμπάουντ και 4.2 ασίστ. Το διάστημα 31 Αυγούστου με 17 Σεπτεμβρίου λοιπόν θα αγωνιστεί για λογαριασμό της Εθνικής Γεωργίας στην μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του σε εθνικό επίπεδο.

Ταϊρίς Ράις (Μαυροβούνιο)



Η Ευρωλίγκα θα έχει δυναμική εκπροσώπηση από Αμερικάνους παίκτες στο προσεχές Ευρωμπάσκετ και στη συγκεκριμένη λίστα ανήκει το όνομα του Ταϊρίς Ράις. Ο 30χρονος πόιντ γκαρντ κατάγεται από το Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια αλλά το 2013 αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τα χρώματα του Μαυροβουνίου σημειώνοντας μάλιστα 16.8 πόντους και 1.8 ριμπάουντ.

Τα χρόνια πέρασαν και πλέον ο παίκτης της Μπαρτσελόνα μετράει αντίστροφα για τη συμμετοχή του στο δεύτερο Ευρωμπάσκετ της καριέρας του αφού σε διαφορετική περίπτωση θα κινδύνευε να χάσει το διαβατήριο το οποίο είναι σημαντικό τόσο για τον ίδιο όσο και για το ρόστερ των Καταλανών.

Μπόμπι Ντίξον (Τουρκία)



Μπόμπι Ντίξον ή μήπως Μοχάμεντ Άλι; Ο χαρισματικός σκόρερ της Φενέρμπαχτσε αγωνίζεται στο τουρκικό πρωτάθλημα από το 2012 μέχρι σήμερα ενώ το καλοκαίρι του 2015 έγινε κάτοχος τουρκικού διαβατηρίου.

Έκτοτε έχει εκπροσωπήσει τη χώρα στο Ευρωμπάσκετ του 2015 με μέσο όρο 15 πόντους, 4.8 ασίστ και 4.2 ριμπάουντ αλλά και στο Προολυμπιακό Τουρνουά του 2016 με μέσο όρο 11.7 πόντους, 4.3 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό η έκδοση του νέου διαβατηρίου διευκολύνει σημαντικά την Φενέρ όσον αφορά στο ρόστερ που κατεβάζει στο εγχώριο πρωτάθλημα αλλά και την Εθνική Τουρκίας που ενισχύεται στην περιφέρεια.

Τζαμάρ Ουίλσον (Φινλανδία)



Η Φινλανδία είναι ακόμα μία Εθνική Ομάδα του φετινού Ευρωμπάσκετ που περιλαμβάνει έναν νατουραλιζέ παίκτη στο ρόστερ της και αυτός δεν είναι άλλος από τον Τζαμάρ Ουίλσον. Ο 33χρονος πόιντ γκαρντ αγωνίζεται στην ACB με τη φανέλα της Εστουδιάντες και παρά το γεγονός πως κατάγεται από το Μπρονξ της Νέας Υόρκης στην κατοχή του έχει φινλανδικό διαβατήριο.

Για την ακρίβεια αυτό ισχύει εδώ και περίπου δύο χρόνια αφού ο Αμερικάνος παίκτης πήρε μέρος και στο Ευρωμπάσκετ του 2015 στο οποίο μέτρησε 5 συμμετοχές με 12 πόντους και 2.8 ασίστ.

ΝτιΆντρε Κέιν (Ουγγαρία)



O ΝτιΆντρε Κέιν μετράει αντίστροφα για την πρώτη του συμμετοχή στην Ευρωλίγκα με τη φανέλα της Μακάμπι Τελ Αβίβ, όμως πριν συμβεί αυτό θα εκπροσωπήσει την Εθνική Ουγγαρίας στο προσεχές Ευρωμπάσκετ.

Στις αρχές του καλοκαιριού ο 28χρονος γκαρντ πήρε στα χέρια του το νέο διαβατήριο που θα του δώσει την ευκαιρία να αγωνιστεί για πρώτη φορά σε εθνικό επίπεδο. Η Ουγγαρία, η οποία έχει για μεγαλύτερο της αστέρι τον Άνταμ Χάνγκα και βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με την Ισπανία, την Κροατία, το Μαυροβούνιο, την Τσεχία και την Ρουμανία, πρόσθεσε στο δυναμικό της μία σημαντική μονάδα για την περιφέρεια της.

Γκιόρνταν Ουότσον (Ρουμανία)



Ο Γκιόρνταν Ουότσον γεννήθηκε στο Ντιτρόιτ και έπαιξε κολεγιακό μπάσκετ στο Μίσιγκαν, όμως τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται σε Ευρωπαϊκές ομάδες μεταξύ των οποίων η γαλλική Λε Μαν αλλά και η Ρουμανική Κλουζ.

Το ρουμανικό διαβατήριο το οποίο διαθέτει ο 32χρονος γκαρντ θα του δώσει την ευκαιρία να εκπροσωπήσει την Εθνική Ρουμανίας στο Ευρωμπάσκετ που ξεκινάει σε λίγες ημέρες, εκεί όπου οι Ρουμάνοι πηγαίνουν ως η πιο αδύναμη ομάδα από τις 24 που θα συμμετάσχουν. Με το γηγενές ταλέντο να είναι περιορισμένο ο νατουραλιζέ Ουότσον θα προσπαθήσει να δώσει λύσεις στην περιφέρεια και να ενισχύσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Ρίτσαρντ Χόουελ (Ισραήλ)




Από την Τζόρτζια των Ηνωμένων Πολιτειών στο κολέγιο της Νορθ Καρολάινα (NC State) και από εκεί στο πρωτάθλημα του Ισραήλ και πλέον την Χάποελ Ιερουσαλήμ. Αυτή είναι η διαδρομή του Ρίτσαρντ Χόουελ ο οποίος θα αγωνιστεί στο προσεχές Ευρωμπάσκετ με την Εθνική Ομάδα του Ισραήλ για να διευρύνει ακόμα περισσότερο τη λίστα των νατουραλιζέ παικτών.

Ο 26χρονος σέντερ εξασφάλισε ισραηλινό διαβατήριο τον περασμένο Απρίλιο και βάσει των όσων έχει δείξει μέχρι στιγμής στα φιλικά προετοιμασίας αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά την φροντ λάιν του Ισραήλ.

Πηγή : www.eurohoops.net
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης