Play offs: Αφεντικό πλέον η ΑΕΚ

Play offs: Αφεντικό πλέον η ΑΕΚ

Η νίκη στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ έχει βάλει την ΑΕΚ σε θέση ισχύος στα play offs. Κρίσιμα τα δύο σερί ματς στο ΟΑΚΑ, που θα γίνουν με κόσμο.

Play offs: Αφεντικό πλέον η ΑΕΚ
Η ΑΕΚ έβαλε γερές βάσεις για να πάρει για πρώτη φορά στην ιστορία της την πρώτη θέση στα play offs μετά τη μεγάλη χθεσινή νίκη επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Με άριστη τακτική από τον Μανόλο Χιμένεθ, σπουδαία απόδοση στα πρώτα 20 λεπτά και σωστή διαχείριση στη συνέχεια, η «Ένωση» πέρασε από την πρεμιέρα στην κορυφή και ελέγχει πλέον απόλυτα τη μοίρα της. 

Οι «κιτρινόμαυροι» θα ισχυροποιήσουν ακόμη περισσότερο τη θέση τους εφόσον νικήσουν τα δύο ματς αυτής εβδομάδας που δίνουν στο ΟΑΚΑ, απέναντι σε Πανιώνιο (18:15) και Παναθηναϊκό (20:30). Σημειώνεται πως από τη στιγμή που η κλήση σε απολογία για τον τελικό Κυπέλλου έχει οριστεί για την Πέμπτη, τα δύο αυτά παιχνίδια θα γίνουν με κόσμο. 

Κλείσιμο
Ο Ισπανός προπονητής επισήμανε χθες από την πρώτη στιγμή στους παίκτες του πως η αποστολή τους δεν ολοκληρώθηκε και πως απλώς έγινε ένα σημαντικό βήμα. Για το ματς της Τετάρτης περιμένει πλέον και ο ίδιος να διαπιστώσει την αγωνιστική κατάσταση του Πέτρου Μάνταλου και του Κώστα Γαλανόπουλου, που αποχώρησαν με κάποια χτυπήματα από την Τούμπα. Η κατάστασή τους δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία, αλλά δεδομένου ότι το επόμενο ματς είναι μεθαύριο, θα φανεί σήμερα ή αύριο αν θα είναι διαθέσιμοι. 

Αξίζει να σημειωθεί πως για την ΑΕΚ έχει ιδιαίτερη σημασία η κατάκτηση της πρώτης θέσης των play offs. Κι αυτό γιατί αν τα καταφέρει, θα έχει διπλή ευκαιρία να βρεθεί στους ομίλους. Αν αποκλειστεί στον γ’ προκριματικό του Champions League θα παίξει στα play offs του Europa League, ενώ αν περάσει από τον γ’ προκριματικό του Champions League, ακόμη κι αν αποκλειστεί στα play offs θα μεταφερθεί στους ομίλους του Europa League. Οποιαδήποτε άλλη θέση, πλην της τελευταίας (ή της προτελευταίας αν ο Κυπελλούχος ΠΑΟΚ είναι τελευταίος) οδηγεί στον τρίτο προκριματικό του Europa League. 

Πηγή: www.sport-fm.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης