Panathinaikos… για πολλούς λόγους

Panathinaikos… για πολλούς λόγους

Γερές βάσεις  (21:00, OTE Sport 5) για μια πρόκριση στους ομίλους του Europa League που θεωρείται αναγκαία για πολλούς λόγους θέλει να βάλει απόψε ο Παναθηναϊκός υποδεχόμενος την Μπρόντμπι

Panathinaikos… για πολλούς λόγους
Το κρισιμότερο ματς της σεζόν (μέχρι το επόμενο) δίνει μέσα στον Αύγουστο ο Παναθηναϊκός. Η πρόκριση στους ομίλους του Europa League έχει εξ αρχής τεθεί στην πρώτη θέση των στόχων των «πράσινων» και απόψε πρέπει να μπουν γερά θεμέλια για την επίτευξη του στόχου. 

Αντίπαλος η Μπρόντμπι (21:00, OTE Sport 5, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr), η καθ’ όλα αξιόμαχη ομάδα της Δανίας που προέρχεται από μια μεγάλη πρόκριση επί της Χέρτα και θέλει να ολοκληρώσει την υπέρβαση.

Κλείσιμο
Για τον Παναθηναϊκό είναι περιττό να αναφερθεί πόσο σημαντική είναι η πρόκριση. Ενδεχόμενη παρουσία στους ομίλους θα έχει πολλαπλά οφέλη. Αφενός αγωνιστικά, καθώς θα τονωθεί η αυτοπεποίθηση της ομάδας και θα κερδηθεί η εμπιστοσύνη του κόσμου ενώ θα ισχυροποιηθεί ο Αντρέα Στραματσόνι. Και αφετέρου οικονομικά, καθώς τα προσδοκώμενα έσοδα από τους ομίλους του Europa League θα δώσουν ανάσα στην ΠΑΕ και θα επιτρέψουν να κινηθεί με περισσότερη άνεση για την απόκτηση του Γκόρντον Σίλντενφελντ και του Πολ Ζοσέ Εμποκού. Φυσικά κανείς δεν υποτιμά και τη σημασία που έχει η πρόκριση από πλευράς του ευρωπαϊκού πρεστίζ του συλλόγου. 

Ο Αντρέα Στραματσόνι θα προτιμήσει σχήμα με τρεις αμυντικούς έχοντας ως αφετηρία στο πλάνο του τη διαφύλαξη των μετόπισθεν. Ο Ιταλός προπονητής αναμένεται να παρατάξει τον Στιλ κάτω από τα δοκάρια, τον Μολέντο-που ξεπέρασε τον τραυματισμό του-ηγέτη στο κέντρο της άμυνας με τους Κουτρουμπή και Ιβανόφ να τον πλαισιώνουν, ενώ ο Μέστο θα είναι σίγουρα το δεξί μπακ. Για το αριστερό άκρο ερίζουν Γουακάσο και Λουντ, με τον πρώτο να δείχνει να έχει προβάδισμα. Ζέκα και Λεντέσμα θα είναι στη μεσαία γραμμή, ενώ Λουντ και Ιμπάρμπο θα πλαισιώνουν τον κλασικό φορ, Μπεργκ. Στην αποστολή βρίσκονται ακόμη οι Κοτσόλης, Ξενόπουλος, Μαρινάκης, Νάνο, Βιγιαφάνιες, Λέτο, Ρέις και Ρινάλντι. 

Σύμμαχος των «πράσινων» θα είναι ο κόσμος, καθώς η Λεωφόρος αναμένεται κατάμεστη. Έχουν απομείνει ελάχιστα εισιτήρια για τη Θύρα 13-14, τα οποία και θα πωλούνται από τις 11:00 μέσω internet και από τη Θύρα 4 στο «Απόστολος Νικολαΐδης». 

Η Μπρόντμπι αναμένεται να παραταχθεί με το σύνηθες 4-3-1-2 και πιθανότερη σύνθεση τους: Ρένοβ-Λάρσον, Κρόνε, Ρέκερ, Χέρμανσον-Νόργκααρντ, Χιούλσαγκερ, Πίρι-Μούκταρ-Βίλτσεκ-Πούκι. 

Διαιτητής θα είναι ο Ίστβαν Βαντ. Πρόκειται για τον 37χρονο Ούγγρο που προ διετίας είχε «σφυρίξει» έναν άλλο αγώνα με ομάδα από τη Δανία. Ήταν στο 4-1 επί της Μίντιλαντ στη Λεωφόρο στις 21 Αυγούστου του 2014, επίσης για τα playoffs του Europa League. Επίσης στις 8 Μαρτίου του 2012 ήταν διαιτητής στη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μέταλιστ στο Χάρκοβο (0-1) για τους «16» του Europa League. Ο Βαντ είναι διαιτητής από το 2004 και διεθνής από το 2007.

Πηγή: sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης