Κουπόνι με υποσχέσεις...

Κουπόνι με υποσχέσεις...

Πολλά τα ευρωπαϊκά ματς, όπως πολλά και σημαντικά είναι και τα κέρδη που υπόσχονται.

Πάρε το παιχνίδι στα χέρια σου
Νιουκάστλ – Μάντσεστερ Σίτι: Το παιχνίδι φαίνεται εύκολο, καθότι υπάρχει τεράστια διαφορά δυναμικότητας. Η Νιουκάστλ παίζει το τελευταίο της – ίσως – χαρτί και μόνο με νίκη θα ελπίζει σε σωτηρία. Μετά από ένα μήνα συνεχώς αποτυχιών, νίκησε την Σουόνσι στο τελευταίο της παιχνίδι κι έπαιξε καλά. Έχει, όμως, απουσίες πέντε βασικών. Η Σίτι είναι στα πολύ επάνω της, προκρίθηκε και στους «4» του Τσάμπιονς Λιγκ. Κι αυτή πρέπει να νικήσει, καθότι απειλείται από την (ευτυχώς γι αυτήν) αυτοκαταστροφική Άρσεναλ για την 3η θέση της βαθμολογίας, που οδηγεί απ’ ευθείας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Έχει κι αυτή απουσίες. 
Η λογική λέει διπλό, goal goal και σκοράρει ο Αγουέρο που είναι σε φουλ φόρμα.

Κλείσιμο
Λίβερπουλ – Έβερτον:
Είναι το τοπικό ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ και η φόρμα των ομάδων δεν παίζει και τόσο μεγάλη σημασία. Έξι ισοπαλίες έχουν σε όλες τις διοργανώσεις έχουν μεταξύ τους οι δυο αντίπαλοι στα τελευταία επτά ματς που έχουν παίξει μέσα – έξω. Η Λίβερπουλ μετά τη θρυλική ανατροπή 4-3 επί της Ντόρτμουντ και την πρόκρισή της στους «4» του Γιουρόπα Λιγκ είναι στα πολύ επάνω της. Έχει όμως, έναν σοβαρό προπονητή που δεν αφήνει τους παίκτες να ξεφύγουν. Προέρχεται από καλές εμφανίσεις, είναι σε ανοδική πορεία. Η Έβερτον από τη μεριά της έχει χάσει την επαφή με τη νίκη 40 μέρες τώρα, θ’ αλλάξει και τον προπονητή της στο τέλος της σεζόν, γενικά είναι ομάδα του under. H  λογική λέει νίκη της Λίβερπουλ, under και γκολ οι Στάριτζ (θ’ αντικαταστήσει τον Ορίγκι) και Λουκάκου.

Χέρτα – Ντόρτμουντ:
Είναι ο πρώτος ημιτελικός του κυπέλλου Γερμανίας και η 4η της βαθμολογίας υποδέχεται την 2η Ντόρτμουντ. Η Χέρτα ενδιαφέρεται φυσικά για το κύπελλο, πρωταρχικός στόχος, όμως, είναι το Τσάμπιονς Λιγκ. Παρουσιάζεται εξαιρετικά ασταθής τον τελευταίο καιρό, δεν εμπνέει εμπιστοσύνη η άμυνά  της, σε αντίθεση με την επίθεση που «κεντάει». Η Ντόρτμουντ μετά την σφαλιάρα από τη Λίβερπουλ στο Γιουρόπα Λιγκ, ξαναπήρε τα επάνω της, διαλύοντας 3-0 το Αμβούργο. Είναι ανώτερη ως ομάδα. Η λογική λέει ότι το ματς είναι over, γιατί κι οι δυο ομάδες παίζουν φουλ επίθεση κι αυτό μαρτυρούν τα στατιστικά τους. Κλείνει προς το διπλό.

Γιουβέντους – Λάτσιο: Πέντε αγωνιστικές πριν από το τέλος και η Γιουβέντους έχει αποσπαστεί εννέα βαθμούς στην κορυφή της βαθμολογίας και είναι το ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο. Είναι σε άριστη κατάσταση, φέρνει συνέχεια νίκες με over. Ο Πογκμπά την καθοδηγεί και κάνει τα πάντα, να οργανώνει, να κόβει και να σκοράρει. Η Λάτσιο είναι αλλοπρόσαλλη ομάδα, με θεαματικά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της. Δεν πάει για τίποτα στο πρωτάθλημα. Τελευταία σημείωσε δυο νίκες, έδειξε ότι ανεβαίνει αγωνιστικά. Έχει τους παίκτες να κοντράρει την Γιουβέντους, όχι όμως και να την κερδίσει. Η λογική λέει ότι το ματς είναι άσος, under no goal. με σχετικό ρίσκο, άσο από το ημίχρονο.

Λα Κορούνια – Μπαρτσελόνα: Μέχρι και πριν από ένα μήνα, τέτοιο ματς δεν άξιζε σε ποντάρισμα. Όμως, τώρα είναι επιβεβλημένο. Η Λα Κορούνια είναι η μικρομεσαία ομάδα, παίζει στο γήπεδό της, δεν είναι από χέρι καταδικασμένη. Είναι και ανεβασμένη ψυχολογικά από την ισοπαλία της 1-1 εκτός έδρας με τη Σεβίλλη, αλλά και από την κατάπτωση της Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί σόκαραν το ίδιο το ποδόσφαιρο κάνοντας συνεχή στρατοβοπατήματα τις τελευταίες αγωνιστικές. Η «μηχανή» Μέσι, Σουάρεζ, Νεϊμάρ δεν δουλεύει, ο Αργεντινός έχει πάθει κλακάζ. Η λογική λέει ότι η Μπαρτσελόνα μπορεί να το πάρει το παιχνίδι, όχι με πολλά γκολ, έχει βάλει τρία γκολ σε πέντε ματς.

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης: Το μεγάλο ματς με την Μπιλμπάο να θέλει τουλάχιστον να μη χάσει, για να διατηρηθεί σε τροχιά Ευρώπης. Αν κερδίσει, μπορεί ν’ αμφισβητήσει την Βιγιαρεάλ και να πάρει την 4η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι σε καλή κατάσταση, έχει όμως την απουσία του πρώτου της σκόρερ Αντούριθ. Έχει και στατιστικό μειονέκτημα κόντρα στην Ατλέτικο, την οποία νίκησε μόλις μία φορά σε δέκα ματς μέσα – έξω. Η Ατλέτικο από τη μεριά της, πάει φουλ για τίτλο, ισοβαθμεί με την Μπαρτσελόνα στην κορυφή. Είναι σε εξαιρετική κατάσταση όλη η ομάδα και άμυνά της είναι από γρανίτη. Η λογική λέει ότι το ματς ξεκινάει από διπλό και over. Να σκοράρει ο Γκριζμάν είναι εφικτό.

Ρεάλ Μαδρίτης – Βιγιαρεάλ: και οι δυο ομάδες είναι σε φουλ φόρμα. Η Ρεάλ ξαναμπήκε στο παιχνίδι του τίτλου, είναι και στους «4» του Τσάμπιονς Λιγκ. Έχει βάλει 12 γκολ στα τρία τελευταία παιχνίδια και στα πέντε τελευταία στο «Μπερναμπέου» σκόραρε 20 φορές!  Δεν χρειάζονται περισσότερα, παίζει και κομπλέ. Η Βιγιαρεάλ είναι η φετινή έκπληξη, προκρίθηκε στους «4» του Γιουρόπα Λιγκ, όπου θ’ αντιμετωπίσει τη Λίβερπουλ. Τη βολεύει και η ισοπαλία στη Μαδρίτη, για να διατηρηθεί στην 4η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η λογική λέει άσος από ημίχρονο, σαφώς over, goal goal και σκόρερ οι Ρονάλντο, Μπέιλ.

Εσπανιόλ – Θέλτα: Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η ομάδα του over υποδέχεται την ομάδα του under. Η Εσπανιόλ είναι απαλλαγμένοι από το άγχος της σωτηρίας, θα παίξουν ελεύθερα, βγαίνουν μπροστά για γκολ. Έχουν, ωστόσο, ακριβώς ένα μήνα να νικήσουν, τελευταία νίκη το 2-1 από την Μπιλμπάο. Η Θέλτα είναι στη ζώνη του Γιουρόπα Λιγκ, είναι ανώτερη σαν ομάδα από την Εσπανιόλ και εκτός έδρας έχει περισσότερες νίκες απ ό,τι στην έδρα της, τα «χτυπάει» όλα τα ματς και παίζει φουλ επίθεση γι αυτό και δέχεται εύκολα το γκολ. Η λογική λέει ότι το ματς ξεκινάει από ισοπαλία και είναι αμφίσκορο.

Τζένοα – Ίντερ: Ενδιαφέρον υπάρχει μόνο για την Ίντερ, που θέλει να πιάσει την Ρόμα στην 3η θέση που οδηγεί στους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Τζένοα, που έχει σωθεί, θα παίξει ελεύθερα, είναι καλή στην έδρα της, ενώ σκοράρει σχεδόν σε κάθε ματς. Η Ίντερ είναι κι αυτή σε καλή κατάσταση, καθώς και ψυχολογικά ανεβασμένη μετά τη μεγάλη νίκη της 2-0 επί της Νάπολι. Θα πάει να πάρει το παιχνίδι ποντάροντας στην πολύ καλή της άμυνα, που είναι η δεύτερη καλύτερη στα εκτός έδρας ματς. Η λογική λέει ότι το  ματς είναι ισοπαλία, under κι αν κάποια νικήσει αυτή θα είναι η Ίντερ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης