Αυτά είναι τα χρήματα που θα πάρουν από την UEFA οι ελληνικές ομάδες

Αυτά είναι τα χρήματα που θα πάρουν από την UEFA οι ελληνικές ομάδες

Mίνιμουμ 8,6 εκατ. ευρώ για τον Ολυμπιακό για τη συμμετοχή στους ομίλους του Champions League- Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Ατρόμητος, θα πάρουν 1,3 εκατ. ευρώ μόνο για την παρουσία τους στους ομίλους του Europa League

Αυτά είναι τα χρήματα που θα πάρουν από την UEFA οι ελληνικές ομάδες
Η UEFA ανακοίνωσε τα ακριβή ποσά που προβλέπεται να εισπράξουν οι ομάδες που συμμετέχουν σε Champions και Europa League. Τι ποσά θα βάλουν στα ταμεία τους οι ελληνικές ομάδες. 

Χρυσάφι θα μοιράσει και πάλι η UEFA στις ομάδες που συμμετέχουν στις δύο διοργανώσεις της. Τη μερίδα του λέοντος έχει ξανά το Champions League, αλλά και τα ποσά που θα διατεθούν για το Europa League δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητα. 

Λεφτά με ουρά 

Σε ό,τι αφορά στο Champions League, μόνο για τα play offs θα διατεθούν 55 εκατ. ευρώ, με καθεμιά από τις είκοσι ομάδες που βρέθηκαν στον «προθάλαμο» των ομίλων να βάζει τα ταμεία της 2,1 εκατ. ευρώ. 

Από εκεί και πέρα, για το Champions League και το Σούπερ Καπ θα διανεμηθούν 1,285 δισ. ευρώ. Το 75% του συνολικού ποσού από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τις εμπορικές συμφωνίες της UEFA, ήτοι περίπου 530 εκατ. ευρώ, θα διανεμηθούν στις ομάδες, ενώ το 25% θα κρατηθεί από την UEFA για να καλυφθούν οργανωτικά και διοικητικά έξοδα, όπως και για να πληρωθούν υποχρεώσεις απέναντι σε ομοσπονδίες, συλλόγους και λίγκες. Παράλληλα 40 εκατ. ευρώ θα μεταβιβαστούν στα ποσά που θα διατεθούν για το Europa League, ενώ άλλα 3 εκατ. ευρώ θα δοθούν στις ομάδες που αποκλείστηκαν στα προκριματικά των δύο διοργανώσεων. 
Κλείσιμο

Από εκεί και πέρα, στις ομάδες θα δοθούν 500,7 εκατ. ευρώ για την παρουσία στους ομίλους, τα αποτελέσματα και τις προκρίσεις κάθε ομάδας, ενώ άλλα 409,6 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν στο market pool, που είναι το ποσό που προβλέπεται για κάθε χώρα (και διανέμεται στις εκπροσώπους της σε κάθε διοργάνωση). 

Οι 32 ομάδες της φάσης των ομίλων, ανάμεσά τους και ο Ολυμπιακός, θα εισπράξουν μίνιμουμ 8,6 εκατ. ευρώ, ενώ το μάξιμουμ, για την ομάδα που θα κατακτήσει το τρόπαιο χωρίς να υπολογίζεται το market pool, φτάνει τα 37,4 εκατ. ευρώ. Κάθε νίκη στους ομίλους επιβραβεύεται με 1 εκατ. ευρώ και κάθε ισοπαλία με 500.000 ευρώ. Οι ομάδες που θα βρεθούν στους «16» έχουν εξασφαλισμένα επιπλέον 3,5 εκατ. ευρώ, αυτές που θα περάσουν στα προημιτελικά 3,9 εκατ. ευρώ, οι τέσσερις των ημιτελικών 4,9 εκατ. ευρώ, ενώ ο νικητής του μεγάλου τελικού θα πάρει 10,5 εκατ. ευρώ και ο ηττημένος 6,5 εκατ. ευρώ. 

Κάθε πρωταθλήτρια ομάδα που δεν κατάφερε να περάσει στους ομίλους θα πάρει για… παρηγοριά 200.000 ευρώ. Κάθε ομάδα που συμμετείχε στον πρώτο προκριματικό και δεν έφτασε στους ομίλους θα εισπράξει 150.000 ευρώ, ενώ αντίστοιχα για τον δεύτερο και τον τρίτο προκριματικό γύρο προβλέπονται 175.000 και 200.000 ευρώ αντίστοιχα. 

Η Ρεάλ Μαδρίτης ως νικήτρια του Σούπερ Καπ θα βάλει στα ταμεία της 3 εκατ. ευρώ, ενώ η ηττημένη του τελικού Σεβίλλη θα πάρει 2,2 εκατ. ευρώ. 

Διαβάστε περισσότερα στο sport-fm.gr


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης