Τσίπρας ενημέρωσε τηλεφωνικά Παυλόπουλο για τις δραματικές εξελίξεις

Τσίπρας ενημέρωσε τηλεφωνικά Παυλόπουλο για τις δραματικές εξελίξεις

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στηρίζει πλήρως των πρωθυπουργό στην διαπραγματευτική προσπάθεια

Τσίπρας ενημέρωσε τηλεφωνικά Παυλόπουλο για τις δραματικές εξελίξεις
Για την πορεία της διαπραγμάτευσης ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρα – από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται.
Ο πρωθυπουργός το μεσημέρι της Πέμπτης τηλεφώνησε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο περιθώριο των συνεχών συναντήσεων που έχει ο ίδιος στη βελγική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εξέλιξη των διαβουλεύσεων ήταν στο επίκεντρο της συνομιλίας των δύο ανδρών. Ο κ. Παυλόπουλος, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, «στηρίζει σταθερά τη διαπραγματευτική προσπάθεια του πρωθυπουργού».
Κλείσιμο

Επιπλέον εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί λύση στο πλαίσιο της ζώνης του ευρώ.  Άλλωστε αυτή είναι μια πάγια άποψη του κ. Παυλόπουλου, την οποία επαναλαμβάνει συχνά τις τελευταίες ημέρας, σχεδόν σε όλες τις ακροάσεις που δέχεται στο Προεδρικό Μέγαρο. Τελευταία φορά ήταν εχθές το απόγευμα μιλώντας σε μεταπτυχιακούς φοιτητές Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Όταν ανήκεις στην Ευρώπη, μένεις στην Ευρώπη. Και αγωνίζεσαι να την αλλάξεις», είπε μεταξύ των άλλων ο κ. Παυλόπουλος συμπληρώνοντας:

«Δεν φεύγεις για να την αφήσεις να παίρνει έναν δρόμο, ο οποίος δεν ταιριάζει με το μέλλον και την προοπτική της».

Πρόσθεσε, δε, τα παρακάτω: «Σήμερα η Ελλάδα δίνει αγώνα για να μείνει στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη. Όχι γιατί δεν ξέρουμε τα προβλήματά της, όχι γιατί δεν ξέρουμε ως Λαός τι έχουμε υποστεί όλα αυτά τα χρόνια και από λάθη της Ευρώπης αλλά γιατί εκεί είναι το μέλλον μας».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης