Βild: «Η Ελλάδα οδεύει προς τη χρεοκοπία»

Βild: «Η Ελλάδα οδεύει προς τη χρεοκοπία»

«To ρολόι της χρεοκοπίας χτυπάει για την Ελλάδα», προσθέτει η εφημερίδα «Bild» υπενθυμίζοντας πως στις 5 Ιουνίου, η Ελλάδα θα κληθεί να αποπληρώσει την επόμενη δόση στο ΔΝΤ, ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ - Τι σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό «Focus»

Βild: «Η Ελλάδα οδεύει προς τη χρεοκοπία»
Τις χθεσινές διαβουλεύσεις Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ, Ντράγκι και Λαγκάρντ για την πορεία των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των «θεσμών» σχολιάζει ο Γερμανικός Τύπος που δεν φαίνεται να βλέπει φως... στο τούνελ. 

«Καμία λύση στην έκτακτη σύνοδο στο Βερολίνο. Η Ελλάδα οδεύει προς τη χρεοκοπία», γράφει η γερμανική εφημερίδα «Bild» επισημαίνοντας πως δεν είχαν αποτέλεσμα οι χθεσινές διαβουλεύσεις της πενταμερούς αναφορικά με το ελληνικό ζήτημα. «Για την Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή είναι δραματική», σχολιάζει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας.

Κλείσιμο
«Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, είχε χθες το βράδυ συνάντηση με άλλους πιστωτές στο Βερολίνο: τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι. 

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Bild», κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας υποστήριξε ότι όλοι τους συμφώνησαν ότι χρειάζεται περαιτέρω εντατική δουλειά για το ελληνικό θέμα. Κατά συνέπεια, θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των Αθηνών και των πιστωτών της. «Τις τελευταίες μέρες, οι πιστωτές των Αθηνών βρίσκονται σε στενή επαφή όχι μόνο μεταξύ τους αλλά και με την ελληνική κυβέρνηση», δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας που δεν κατονομάζεται.  

«To ρολόι της χρεοκοπίας χτυπάει για την Ελλάδα», προσθέτει η εφημερίδα «Bild» υπενθυμίζοντας πως στις 5 Ιουνίου, η Ελλάδα θα κληθεί να αποπληρώσει την επόμενη δόση στο ΔΝΤ, ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ.

Focus: Ο χρόνος «τρέχει» για την ελληνική κυβέρνηση

Καμία λύση για την Ελλάδα από την χθεσινή σύνοδο στο Βερολίνο, γράφει, από την πλευρά του, το γερμανικό περιοδικό «Focus» επισημαίνοντας πως η Αθήνα ξεμένει από χρήματα κι ότι μία συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της δεν φαίνεται στον ορίζοντα. 

«Τον επόμενο μήνα, η Αθήνα θα πρέπει να καταβάλει πολλά χρήματα στους δανειστές της. Ο χρόνος τρέχει για την ελληνική κυβέρνηση, τα ταμεία είναι άδεια και μόνο τον μήνα Ιούνιο, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα θα κληθεί να καταβάλει συνολικά το ποσό των 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ στο ΔΝΤ», αναφέρει το γερμανικό περιοδικό και προσθέτει: «Από τις χθεσινές συνομιλίες στο Βερολίνο των Μέρκελ, Ολάντ , Γιούνκερ, Ντράγκι, Λαγκάρντ, δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα. Το «Focus» επικαλείται και τις  δηλώσεις του αντικαγκελάριου της Γερμανίας και υπουργού Οικονομίας, του Σοσιαλδημοκράτη Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. «Ο Γκάμπριελ ελπίζει ότι θα βρεθεί λύση στο ελληνικό ζήτημα, την ίδια ώρα, όμως, προειδοποιεί για τεράστιες πολιτικές συνέπειες σε περίπτωση  αποχώρησης της Ελλάδας  από τη ζώνη του ευρώ». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης