Δένδιας: Ο Τσίπρας πουλάει αέρα κοπανιστό

Δένδιας: Ο Τσίπρας πουλάει αέρα κοπανιστό

«Δημιουργεί ελπίδες που είναι τόσο ψευδεπίγραφες που δεν αντέχουν σε δεύτερη ανάγνωση», λέει ο υπουργός Ανάπτυξης

Δένδιας: Ο Τσίπρας πουλάει αέρα κοπανιστό
Δριμεία επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για τα όσα εξήγγειλε από το βήμα της ΔΕΘ εξαπέλυσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας. Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ. Δένδιας τόνισε χαρακτηριστικά ότι ο κ. Τσίπρας «πουλάει αέρα κοπανιστό» και ότι «δημιουργεί ελπίδες που είναι τόσο ψευδεπίγραφες που δεν αντέχουν σε δεύτερη ανάγνωση».

Επικαλούμενος τα στοιχεία της Αυγής, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε νέα σεισάχθεια στα κόκκινα δάνεια ύψους 2 δισ. ευρώ. «Μόνο προς τις τράπεζες τα κόκκινα δάνεια, επιχειρηματικά στεγαστικά, καταναλωτικά, αγγίζουν τα 80 δισ. ευρώ, αρκετά πάνω από 110 δισ. με τα χρέη στα ταμεία. Τι νέα σεισάχθεια θα κάνει; Θα πρέπει να πει ότι δίνει λύση στο λιγότερο από το 1/100 του προβλήματος, ειδάλλως δεν είναι τίμιο» υπογράμμισε ο κ.Δένδιας, τονίζοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε 1 δισεκ. κόστος εκκίνησης για αναπτυξιακή τράπεζα, όταν χρειάζονται 4 δισ. ευρώ μόνο για να πάρεις άδεια μια τράπεζα.

«Ο Τσίπρας πουλάει αέρα κοπανιστό. Το μοντέλο δημόσιο, και πάλι δημόσιο και θέσεις εργασίας από το δημόσιο είναι λάθος (...) Για λιγότερους φόρους χρειάζεται και λιγότερο κράτος. Δεν γίνεται αυτό που λέει ο κ. Τσίπρας, λιγότεροι φόροι περισσότερο κράτος. Ήρθε η ώρα της αλήθειας, πρέπει να είναι σοβαρός ο κ. Τσίπρας, πόσο κοστίζει να μην είναι σοβαρός ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης;» επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Κλείσιμο
Για την εξαγγελία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι «αναφέρεται μόνο στον κατώτατο μισθό δεν αναπροσαρμόζει κανέναν άλλο, τι επιρροή έχει αυτό στις συντάξεις και τα ασφαλιστικά ταμεία αυτό το κρύβει; Μόνο το 7% αφορά η εξαγγελία του. Βάζει το τυρί και κρύβει τη φάκα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης