Λίστα Λαγκάρντ: Ελεύθερος χωρίς όρους και ο Ιωάννης Διώτης

Λίστα Λαγκάρντ: Ελεύθερος χωρίς όρους και ο Ιωάννης Διώτης

Όπως είχε συμβεί και χθες, με τον επίσης πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Καπελέρη

Λίστα Λαγκάρντ: Ελεύθερος χωρίς όρους και ο Ιωάννης Διώτης
Ελεύθερος χωρίς να του επιβληθεί κανένας περιοριστικός όρος αφέθηκε, μετά την απολογία του στους ανακριτές κατά της διαφθοράς, Ι. Παπακώστα και Δ. Καβαλάρη, ο πρώην επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) κ. Ιωάννης Διώτης.

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΟΔΕ είχε κληθεί να απολογηθεί για το αδίκημα της απιστίας αναφορικά με τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Χθες είχε απολογηθεί ενώπιον των ανακριτών ο επίσης πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, κ. Ιωάννης Καπελέρης, ο οποίος μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανένα όρο.

Κλείσιμο
Και ο κ. Καπελέρης κλήθηκε σε απολογία από τους ανακριτές κατά της διαφθοράς για το κακούργημα της απιστίας, ενώ του καταλογίζεται ότι δεν διενήργησε έλεγχο στους 2.062 καταθέτες της επίμαχης λίστας.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο γραφείο των ανακριτών, ο κ. Καπελέρης -σύμφωνα με πληροφορίες- επανέλαβε πως πήρε εντολή από τον κ. Παπακωνσταντίνου να ελέγξει το φορολογικό προφίλ δέκα ονομάτων που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ και πως ουδέποτε πήρε εντολή να διενεργήσει φορολογικό έλεγχο.

Μάλιστα, όπως φέρεται να τόνισε, στη σύσκεψη που έγινε στις 24.1.2011 με τη συμμετοχή και του τότε υπουργού, εκείνος τους είπε ότι θα γίνει έλεγχος, αλλά θα τους ενημερώσει ο ίδιος για το ποια υπηρεσία θα τον διεξάγει.

«Δεν έλαβε ποτέ εντολή από τον υπουργό για να κάνει φορολογικό έλεγχο κανενός προσώπου. Έλαβε εντολή να ελέγξει το φορολογικό προφίλ δέκα και μόνο προσώπων με μεγάλες καταθέσεις στο εξωτερικό, χωρίς να του γνωστοποιηθεί το ποσό των καταθέσεων και το όνομα της τράπεζας» αναφέρει ο κατηγορούμενος στο υπόμνημα που κατέθεσε στους ανακριτές.

Και όλα αυτά, την ώρα που αναμένεται η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου για την παραπομπή ή μη του Γ. Παπακωνσταντίνου και των συγγενικών προσώπων στο Ειδικό Δικαστήριο, αναφορικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης