Λίστα Λαγκάρντ: Στον ανακριτή Διώτης και Καπελέρης

Λίστα Λαγκάρντ: Στον ανακριτή Διώτης και Καπελέρης

Οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κατηγορούνται για την ζημιά, που φέρονται ότι, προκάλεσαν στο Δημόσιο, καθώς -σύμφωνα με την κατηγορία -δεν έλεγξαν ως όφειλαν τους μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού




Λίστα Λαγκάρντ: Στον ανακριτή Διώτης και Καπελέρης
Οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Διώτης και Γιάννης Καπελέρης καλούνται την ερχόμενη εβδομάδα να απολογηθούν στους ανακριτές για την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με το «Βήμα», οι ανακριτικές αρχές έχουν υπολογίσει τη ζημία που υπέστη το Δημόσιο από το γεγονός ότι δεν διενεργήθηκαν οι έλεγχοι στα πρόσωπα της λίστας. Ειδικότερα εκτιμούν ότι ποσό 5 εκατ. ευρώ θα μπορούσε να έχει εισπράξει το Δημόσιο αν είχαν ελεγχθεί 14 μόνον από τα 2.062 πρόσωπα της λίστας Λαγκάρντ.

Πηγή που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμη επισημαίνει καταρχήν ότι το ποσό των 5 εκατομμυρίων είναι απλώς ενδεικτικό, βεβαιώνει δε, ότι πρόσωπο που συγκαταλέγεται στην επίμαχη λίστα κατέθεσε προσφάτως 500.000 ευρώ από τον φόρο που του αναλογούσε - «ζεστό χρήμα στον δημόσιο κορβανά», λέει χαρακτηριστικά.  

Κλείσιμο
Οι Διώτης και Καπελέρης αναμένονται στην Ευελπίδων την Τετάρτη, όπως όλα δείχνουν όμως δεν θα επιλέξουν να περιγράψουν τώρα λεπτομέρειες και χειρισμούς που τους ενέπλεξαν στην ιστορία, αλλά τον Σεπτέμβριο, αφού λάβουν προθεσμία για να απολογηθούν.

Αμφότεροι κατηγορούνται για κακουργηματική απιστία σε βάρος του Δημοσίου, ενώ ο Ιωάννης Διώτης βαρύνεται και με την κατηγορία υπεξαίρεσης εγγράφου.

Οι ανακριτές έδωσαν το πράσινο φως για τις απολογίες αφού προηγουμένως πήραν στα χέρια τους τις πολυαναμενόμενες εκθέσεις ελέγχου από το ΣΔΟΕ και τις κατά τόπους αρμόδιες ΔΟΥ.

Οι εκθέσεις αυτές συντάχθηκαν με αφορμή τη λίστα Λαγκάρντ προκειμένου να διαπιστωθεί αν και κατά πόσο τα 2.062 πρόσωπα της λίστας έχουν διαπράξει το αδίκημα της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης