Σταθάκης: «Το ευρώ είναι μονόδρομος»

Σταθάκης: «Το ευρώ είναι μονόδρομος»

«Όχι σε επαναλαμβανόμενες εκλογές -Καμία συνεργασία με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ», ξεκαθαρίζει ο βουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ

Σταθάκης: «Το ευρώ είναι μονόδρομος»
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα εναλλακτικό σχέδιο για το νόμισμα, ξεκαθάρισε ο βουλευτής του κόμματος και «σκιώδης» υπ. Οικονομικών, Γιώργος Σταθάκης, θέλοντας να κλείσει οριστικά το θέμα του νομίσματος.

«Η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ είναι προσανατολισμένη στην έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο και στην εφαρμογή μιας οικονομικής πολιτικής που θα επαναφέρει την ελληνική οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης με κοινωνική δικαιοσύνη», συνέχισε με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Κεφάλαιο» ο Γιώργος Σταθάκης, εκφράζοντας την σταθερή πεποίθησή του πως «δεν τίθεται θέμα σταθερότητας του ευρώ».

Αναφέρεται μάλιστα και στην περίοδο πριν τις εκλογές του 2012, τότε που η ΝΔ είχε “επενδύσει” στη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ για το νόμισμα, με αιχμή και την δήλωση Τσίπρα ότι το “ευρώ δεν είναι φετίχ“, με το Χανιώτη βουλευτή να τονίζει ότι «αυτό ήταν μια φοβία που καλλιεργήθηκε το 2012, ούτε τότε υπήρχε, κατά τη γνώμη μου, θέμα εξόδου της χώρας από το ευρώ».

Κλείσιμο
Παράλληλα, ο “σκιώδης” Υπουργός Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στα εσωκομματικά λέγοντας ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παραμείνει κόμμα με πολλές φωνές”, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο δεν τον εμπόδισε, από ένα κόμμα του 4%, να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση, “δεν θα τον εμποδίσει να γίνει και κυβέρνηση“.

Ο ΣΥΡΙΖΑ “είναι πλέον ένα ενιαίο κόμμα και οι διαφορετικές φωνές δεν αποτελούν εμπόδιο για ένα συντεταγμένο κόμμα να κάνει όσα πρέπει”.

Τόνισε ακόμα ότι η διακήρυξη και η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία 2 χρόνια είναι σαφώς οριοθετημένη “είναι “ναι στο ευρώ, όχι στο μνημόνιο”. Αυτή είναι η πάγια στρατηγική μας. Το πρόβλημα δεν προκύπτει από το νόμισμα, ούτε θεραπεύεται από το νόμισμα. Το πρόβλημα προκύπτει από την εφαρμογή μιας πολιτικής, η οποία, εκ του αποτελέσματος, έχει αποτύχει πλήρως”.

«Όχι σε επαναλαμβανόμενες εκλογές – Καμία συνεργασία με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ»

Στο ενδεχόμενο μίας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ακόμα ο Γ.Σταθάκης λέγοντας ότι η Κουμουνδούρου θα επιδιώξει “την ευρύτερη δυνατή κυβέρνηση μεγάλης πλειοψηφίας, η οποία θα εφαρμόσει μια στρατηγική εξόδου της χώρας από το Μνημόνιο”, ενώ απέρριψε τις προτάσεις για επαναλαμβανόμενες εκλογές έως ότου επιτευχθεί αυτοδυναμία λέγοντας “η εντολή των πολιτών θα είναι δεδομένη, αυτή θα σεβαστούμε και σε αυτή θα δουλέψουμε για τη δημιουργία μιας κυβέρνησης με τις προδιαγραφές του ΣΥΡΙΖΑ”.

Όσο για τους πιθανούς συνεργάτες του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι έχει ήδη ξεκινήσει ένας διάλογος με θέματα αιχμής, όπως η ΔΕΗ και ο αιγιαλός, “πάνω στα οποία χτίζεται η αντιμνημονιακή ενότητά μας με ευρύτερες αντιμνημονιακές δυνάμεις και εκτιμώ ότι μέχρι τις επόμενες εκλογές θα έχουμε την εικόνα ενός ΣΥΡΙΖΑ που θα έχει όλες τις προϋποθέσεις για να διεκδικήσει την κυβέρνηση, έχοντας διαμορφώσει και το πλέγμα των συμμαχιών του”.

Ωστόσο, απορρίπτει “μετά βεβαιότητας” το ενδεχόμενο συνεργασίας με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αφού “έχουν στρατηγικά τοποθετηθεί υπέρ της μνημονιακής πολιτικής. Αυτή η στρατηγική καθιστά και τις δύο δυνάμεις εκτός συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ”.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης