Σήμερα καταθέτει ο Άκης Τσοχατζόπουλος στους Ελβετούς εισαγγελείς

Σήμερα καταθέτει ο Άκης Τσοχατζόπουλος στους Ελβετούς εισαγγελείς

Θα καταθέσει και η  Βίκυ Σταμάτη - «Φρένο» βάζουν οι Ελβετοί προκειμένου να επιστραφούν στα ταμεία του ελληνικού Δημοσίου εκατομμύρια ευρώ που βγήκαν εκτός της χώρας

Σήμερα καταθέτει ο Άκης Τσοχατζόπουλος στους Ελβετούς εισαγγελείς
Σειρά παίρνει για να εξεταστεί από το κλιμάκιο της ελβετικής εισαγγελίας ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Συγκεκριμένα, το κλιμάκιο των Ελβετών αναμένεται να πάρει κατάθεση την Τρίτη από τον πρώην υπουργό, ενώ στη συνέχεια οι Ελβετοί αναμένεται να πάρουν κατάθεση από την Βίκυ Σταμάτη, σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα, μετά και την ανάκριση του Νίκου Ζήγρα, εξάδελφου του καταδικασμένου σε πολυετή κάθειρξη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δωροδοκία πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, από τους Ελβετούς ανακριτές, «φρένο» φαίνεται πως βάζουν οι Ελβετοί στην προσπάθεια που καταβάλλεται στην Αθήνα από τις δικαστικές αρχές, αλλά και από κάποιους κατηγορουμένους, προκειμένου να επιστραφούν στα ταμεία του ελληνικού Δημοσίου εκατομμύρια ευρώ που βγήκαν εκτός της χώρας και, σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη, αποτελούν «μαύρο» χρήμα που καταβλήθηκε ως μίζα σε Έλληνες πολιτικούς και άλλους αξιωματούχους για την υπογραφή συγκεκριμένων εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Κλείσιμο
Όπως έγινε γνωστό από το συνήγορο του Ν. Ζήγρα, κ. Στ. Γκαρίπη, ότι οι Ελβετοί υποστηρίζουν πως οι λογαριασμοί με το μαύρο χρήμα έχουν «παγώσει» στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ελβετία. Σύμφωνα μάλιστα με το συνήγορο, μόνη λύση για να κατατεθούν τα χρήματα αυτά στο ελληνικό Δημόσιο, είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης να υποβάλει αίτημα στον Ελβετό ομόλογό του. Μόνο έτσι και εφόσον αποδειχθεί ότι οι ελληνικές δικαστικές αρχές συνδράμουν τις ελβετικές και συνεργάζονται μαζί τους, τότε Ελλάδα και Ελβετία θα μοιραστούν τα χρήματα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης