Νερό και πυροσβεστική… ταιριάζουν. Νερό και ψάρια… ταιριάζουν. Πυροσβεστική και ψάρια… ταιριάζουν;
Μάλλον πως ναι, αφού στον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Χανίων έγινε πράξη μία… τρελή ιδέα να μεταμορφωθεί ένα πυροσβεστικό όχημα σε… ενυδρείο.
Η προσπάθεια κράτησε περίπου ένα χρόνο και χρειάστηκε να στηθούν και να ενωθούν τα τζάμια του ενυδρείου, να γίνουν ξεχωριστά η βαφή, οι επισκευές και να βρεθούν τα ανταλλακτικά στο όχημα και μετά να πάρει την τελική του μορφή.
Κλείσιμο
Όσο για τη φροντίδα των… κατοίκων του ενυδρείου έχει στηθεί ολόκληρος μηχανισμός πίσω ακριβώς από το πυροσβεστικό όχημα, τόσο για την τροφή, όσο και για το φιλτράρισμα του νερού.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.
Πώς η AI αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι μαθητές μελετούν και προετοιμάζονται για τις εξετάσεις, με τον εκπαιδευτικό να παραμένει ο καθοριστικός παράγοντας της μαθησιακής εμπειρίας