Στα χνάρια του Γιώργου Σεφέρη

Στα χνάρια του Γιώργου Σεφέρη

Το Σάββατο 21 Μαρτίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης θα πραγματοποιηθεί η ιδιαίτερη περιήγηση στην Αθήνα και στα σημεία που έζησε ο Γιώργος Σεφέρης- Στο πλαίσιο του νέου θεσμού που εγκαινιάζεται με τίτλο «Λογοτεχνικοί Περίπατοι»

Στα χνάρια του Γιώργου Σεφέρη
Τα Public και η εταιρεία πολιτιστικού τουρισμού Discover Greek Culture εγκαινιάζουν έναν νέο θεσμό, τους «Λογοτεχνικούς Περιπάτους». Ο πρώτος περίπατος είναι αφιερωμένος στον νομπελίστα ποιητή Γιώργο Σεφέρη. 

Το Σάββατο 21 Μαρτίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης θα πραγματοποιηθεί η ιδιαίτερη περιήγηση στην Αθήνα και στα μονοπάτια της ποίησης του Σεφέρη.

Κλείσιμο
Θα ξεκινήσει από την οδό Άγρας 20, από εκεί που βρίσκερται το σπίτι του Γιώργου και της Μάρως Σεφέρη  μετά το πέρας της μακράς διαμονής του ποιητή στο εξωτερικό λόγω της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας. Μια ανάσα από το Παναθηναϊκό στάδιο και ακολουθώντας το νησιώτικο στυλ, το διώροφο σπίτι με τα αναρίθμητα ενθυμήματα, καθένα με μια ξεχωριστή ιστορία συνδεδεμένη με τον νομπελίστα ποιητή, έχει πολλά να αποκαλύψει.

Η επόμενη στάση θα είναι στην  οδό Κυδαθηναίων 9 στην Πλάκα. Εκεί, πάνω στον ήσυχο πεζόδρομο, βρίσκεται η οικία Σεφεριάδη, ένα από τα πιο ιστορικά σπίτια της πρωτεύουσας, καθώς όχι απλώς αποτέλεσε το πατρικό σπίτι του ποιητή, αλλά το ισόγειο διαμέρισμα ήταν η έδρα του όταν ερχόταν στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της διπλωματικής του καριέρας.  Στο ίδιο κτίριο ζούσε και η αδελφή του και ποιήτρια Ιωάννα με τον σύζυγό της και πρόεδρο της Δημοκρατίας, ακαδημαϊκό, Κωνσταντίνο Τσάτσο.

Η τρίτη στάση είναι προγραμματισμένη για τον ιστορικό εκδοτικό οίκο Ίκαρο, στην οδό Βουλής 4, ο οποίος είναι και ο αποκλειστικός εκδότης των έργων του Γιώργου Σεφέρη, του ποιητή που τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ το 1963.

Τέλος, η διαδρομή θα κλείσει στο Public Συντάγματος όπου ο επίσης ποιητήςΔημήτρης Δασκαλόπουλος θα είναι διαθέσιμος για μια ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.

Πότε: Σάββατο, 21 Μαρτίου

Ώρα: 11:00- 13:30

Πού: Έναρξη από Σπίτι Σεφέρη (οδό Άγρας 20)- ολοκλήρωση διαδρομής Public Συντάγματος

Είσοδος: Οι θέσεις έχουν ήδη κλείσει!


Είσοδος με δήλωση συμμετοχής στο blog.public.gr για τους επόμενους «Λογοτεχνικούς Περιπάτους» που θα ακολουθήσουν:

25 Απριλίου: Μάριος  Πλωρίτης (με ομιλίτρια την Αλκη Ζέη)
9 Μαϊου: Κώστας Ταχτσής
23 Μαϊου:  Θανάσης Βαλτινός
6 Ιουνίου:  Τίτος Πατρίκιος
20 Ιουνίου:  Μίκης Θεοδωράκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης