Η οικογένεια μεγαλώνει!

Η οικογένεια μεγαλώνει!

Από την Μονή στην Παλιά Πόλη των Χανίων και από εκεί, στο Κέντρο της Αθήνας. Η Monastery Estate προωθεί ένα μοντέλο ανάπτυξης που στηρίζεται στη βιομηχανία της εμπειρίας

 Η οικογένεια μεγαλώνει!
Το Monastery Estate βρέθηκε – και όχι τυχαία- στην πρώτη δεκάδα των καλύτερων boutique ξενοδοχείων στη Κρήτη σύμφωνα με την αξιολόγηση της βρετανικής εφημερίδας The Telegraph (27 Ιουλίου 2017).

Το σύνθετο και απαιτητικό project που ανέλαβε να δημιουργήσει και να τρέξει το 2014 ο Γιώργος Βουράκης (μετά από μια επιτυχημένη πορεία σε τράπεζες, επενδυτικές εταιρείες, εταιρείες παροχής οικονομικών συμβουλών και υπηρεσιών αλλά και στο ΤΑΙΠΕΔ) βρήκε ανταπόκριση και στάθηκε στα πόδια του. Το κέντρο του project ένα ανακαινισμένο συγκρότημα κατοικιών του 19ου αιώνα που βρίσκεται 70 χιλιόμετρα από τα Χανιά στο χωριό Μονή και 4 και κάτι χιλιόμετρα από τη φημισμένη παραλία της Σούγιας στο Λιβυκό Πέλαγος. Αλλά, το project δεν προσφέρει μόνο διαμονή και φιλοξενία αλλά και μια ξεχωριστή εμπειρία στις κρητικές γεύσεις και το μεσογειακό τρόπο ζωής. Με την φίρμα Monastery Estate κυκλοφορούν προϊόντα όπως το βραβευμένο ελαιόλαδο ( στο ιδιαίτερο γυάλινο μπουκάλι) αλλά και μαρμελάδες όπως λεμόνι, ρόδι, σύκο, κάστανο και σταφύλι.

Κλείσιμο


Με άλλα λόγια, ο Γιώργος Βουράκης πρότεινε ένα μοντέλο αγροτουρισμού που έχει άμεση σχέση με την βιομηχανία της εμπειρίας που είναι η κυρίαρχη τάση στους απαιτητικούς και ευαίσθητους ταξιδιώτες της Δύσης.

Αλλά, το Monastery Estate αρχίζει να αποκτά και άλλα μέλη στην οικογένεια του. Ένα καινούργιο απόκτημα μέσα στα Χανιά αλλά και ένα σχέδιο σε εξέλιξη στο Κέντρο της Αθήνας.

Ο Γιώργος Βουράκης μου έγραψε τις λεπτομέρειες για τα βήματα της οικογένειας – όσα έγιναν και όσα θα γίνουν.

«To Monastery Estate Venetian Harbor, ήταν αρχικά το αρχοντικό / κάστρο ενός Ενετού ευγενή τον 16ο αιώνα, όπου αργότερα καταλήφθηκε από έναν Τούρκο Αγά, ανώτερο αξιωματούχο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και το χαρέμι του , μέχρι την ενοποίηση της Κρήτης με την Ελλάδα το 1913.





Βρίσκεται σε ένα γραφικό δρομάκι στην παλιά πόλη των Χανίων, σε απόσταση λίγων μέτρων από τη θάλασσα του λιμανιού και την παγκοσμίου φήμης θέα του Ενετικού φάρου. Βρίσκεται δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Ελευθερίου και απέχει λίγα βήματα από το τζαμί Ahmet Aga, μια ζωντανή απόδειξη της πολυπολιτισμικής κληρονομιάς των Χανίων κατά τη διάρκεια των αιώνων.

Το Μonastery Estate Venetian Harbor έχει ανακαινιστεί με την διατήρηση των πλούσιων αρχιτεκτονικών χαρακτηριστικών του, παρέχοντας ταυτόχρονα μια μοναδική εμπειρία διακοπών. Μια αυλή , ένα αυθεντικό τούρκικο χαμάμ (ατμόλουτρο), πολλές καμάρες , πέτρινες σκαλιστές πόρτες και ντουλάπες ανοιχτού τύπου με μοναδικά αραβικά σχέδια είναι ορισμένα από τα χαρακτηριστικά.



Έργα ανακατασκευής αποκάλυψαν επίσης αρχαία ρωμαϊκά τείχη κάτω από την επιφάνεια του σημερινού κτιρίου που χρονολογούνται από τον 1ο αιώνα μ.Χ. Μετά από προσεκτική αποκατάσταση εμφανίζονται κάτω από γυάλινο πάτωμα που υπογραμμίζει τη διάρκεια ζωής άνω των 2.000 χρόνων της θέσης του Monastery Estate Venetian Harbor.

Το απομονωμένο μας δρομάκι ταξιδεύει το μυαλό πίσω στους αιώνες. Οι 11 σουίτες έχουν διαμορφωθεί με ευρύχωρο τρόπο και περιλαμβάνουν πολλά παράθυρα. Επτά από τις σουίτες έχουν πρόσβαση σε ιδιωτικές βεράντες, ορισμένες από τις οποίες προσφέρουν μοναδική θέα στον ορίζοντα της παλιάς πόλης με καμπαναριά και μιναρέδες.



Όλοι οι επισκέπτες έχουν πρόσβαση στο εσωτερικό και υπαίθριο εστιατόριο, με μοναδικές αυθεντικές κρητικές γευσεις που συνδιάζονται ιδανικά με τα Monastery Estate premium products, εκ των οποίων το Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο βραβέτηκε το 2107 σε διεθνη οργανισμό του Λονδίνου για την μοναδικότητα κ αυθεντικότητα του σχεδιασμού του.

Επίσης ένα μοναδικό σπα που περιλαμβάνει ένα πρωτότυπο τούρκικο χαμάμ και μια πισίνα η οποία περικλείεται από μοναδικά ενετικά τείχη.

Στά άμεσα πλανα της Monastery Estate η αποκατάσταση ενός νεοκλασικού στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, με μοναδικά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά με σεβασμό στην Αθηναϊκή ζωή κ κουλτούρα της πόλης».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης