First Date: Από το Broadway στην Αθηναΐδα

First Date: Από το Broadway στην Αθηναΐδα

Η ηθοποιός Πέπη Μοσχοβάκου σκηνοθετεί ένα σύνολο επτά ηθοποιών και τεσσάρων μουσικών σε ένα μιούζικαλ που ο έρωτας έρχεται αντιμέτωπος με τις φοβίες μας και τις προκαταλήψεις

First Date: Από το Broadway στην Αθηναΐδα
Τι μπορεί να συμβεί σ’ ένα ερωτικό ραντεβού στα τυφλά; Πόσες φωνές μπορεί να κουβαλάμε στο μυαλό μας; Και… θα καταφέρει ο έρωτας να τις βάλει όλες στη θέση τους; Το “First Date” είναι ένα μιούζικαλ για τις σύγχρονες ερωτικές σχέσεις. Ένα μιούζικαλ που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Σιάτλ των ΗΠΑ μόλις το 2013. Και ήταν τέτοια η αίσθηση που προκάλεσε που έναν χρόνο αργότερα έκανε την πρεμιέρα του στο Μπρόντγουεϊ.

Τώρα ήρθε η ώρα να το απολαύσουμε και στην Ελλάδα. Και συγκεκριμένα από τις 4 Απριλίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στη θεατρική-μουσική σκηνή «Αθηναΐς» στον Βοτανικό. Η ηθοποιός Πέπη Μοσχοβάκου σκηνοθετεί ένα σύνολο επτά ηθοποιών και τεσσάρων μουσικών σε ένα μιούζικαλ που ο έρωτας έρχεται αντιμέτωπος με τις φοβίες μας και τις προκαταλήψεις.

Κλείσιμο
Η ιστορία εν ολίγοις έχει ως εξής: Ο Άαρον είναι αυτό που λέμε το «καλό παιδί». Όταν η γυναίκα του τον εγκαταλείπει μένει μόνος. Για καιρό. Μέχρι που ο κολλητός του τον πείθει να βγει ένα ραντεβού στα τυφλά με την Κάσι, η οποία με τη σειρά της είναι το ακριβώς αντίθετο του Άαρον. Ανεξάρτητη και με αδυναμία στα… «κακά αγόρια». Οι δυο τους συναντιούνται σ’ ένα εστιατόριο, αλλά σύντομα συνειδητοποιούν ότι δεν είναι μόνοι. Οι φωνές στο μυαλό τους ζωντανεύουν και κάπως έτσι γονείς, φίλοι και πρώην βρίσκονται να τρώνε δίπλα τους!

Στην παράσταση της Πέπης Μοσχοβάκου την απόδοση του κειμένου και των στίχων στα ελληνικά έκανε ο Άντονυ Μπερκ, τις χορογραφίες η Αλεξάνδρα Μπαρούτη, τα σκηνικά και τα κοστούμια η Λαμπρινή Καρδαρά, ενώ παίζουν οι ηθοποιοί: Έφη Μεράβογλου, Διονύσης Νικολόπουλος, Άντονι Μπερκ, Άρης Πλασκασοβίτης, Αντώνης Βαρθαλίτης, Ήριννα Κεραμίδα, Τατιάνα Σκανάτοβιτς, και οι μουσικοί: Αλέξανδρος Δερμάνης (κιθάρα), Δημήτρης Κολλίγρης (μπάσο), Νίκος Κόρπας (πλήκτρα), Μάνος Παναγιώταρης (ντραμς).



Η Πέπη Μοσχοβάκου γράφει στο City Stories για την εμπειρία της από την προετοιμασία αυτής της παράστασης:

«Πριν μερικούς μήνες με πλησίασε η Έφη Μεράβογλου για να σκηνοθετήσω ένα καινούργιο μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ που είχε βρει. Η αλήθεια είναι ότι πάντα ήθελα να ασχοληθώ με το είδος. Για μένα μιούζικαλ σημαίνει επιστροφή στα χρόνια τα παιδικά, της αθωότητας, όπου πάντα λες αυτό που νιώθεις και δεν ντρέπεσαι να χορέψεις και να τραγουδήσεις ανά πάσα στιγμή, είναι μέρος της ζωής και της καθημερινότητάς σου. Το συναίσθημα οδηγεί και οι σκέψεις σου είναι φανερές κι όχι κρυφές. Ζεις με πάθος την κάθε στιγμή. Κι αν τώρα πια δεν θυμάσαι ακριβώς πως ήταν τότε, γίνεσαι μαμά και το βλέπεις απέναντί σου αυτή τη φορά, και το παρατηρείς και το θαυμάζεις.

»Συνήθως δουλεύω με ανθρώπους που γνωρίζω, νιώθω πιο άνετα έτσι, η συνεργασία είναι πιο σημαντική κι από το έργο, φέρνεις κάποιους ανθρώπους στη ζωή σου για λίγο και τους ζεις καθημερινά σχεδόν. Αυτό το μαθαίνεις και από τις καλές και από τις κακές συνεργασίες. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που έκανα οντισιόν σε συναδέλφους ηθοποιούς για κάποιους απ’ τους ρόλους, λόγω των φωνητικών απαιτήσεων του είδους. Ως ηθοποιός κι εγώ, μαθαίνω απ’ αυτήν τη διαδικασία και είμαι ευγνώμων στα παιδιά που ήρθαν κι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Είναι συγκινητικό κι ελπιδοφόρο να βλέπεις έναν άνθρωπο να δίνει τον καλύτερό του εαυτό. Εύχεσαι να ήμασταν όλοι σε οντισιόν, συνέχεια.

»Στο First Date αρχικά με τράβηξαν η υπέροχη μουσική και μια ιδιαίτερη συνθήκη: όταν δύο άνθρωποι βγαίνουν ραντεβού, πόσους ακόμα ανθρώπους κουβαλούν μαζί τους; Οι φωνές που έχουμε στο κεφάλι μας μας κινούν ή μας ακινητοποιούν. Δύο αταίριαστοι άνθρωποι βγαίνουν ένα ραντεβού στα τυφλά. Πλαισιώνονται από θαμώνες του εστιατορίου που όμως, στη διάρκεια αυτής της κωμωδίας, μεταμορφώνονται σε πρόσωπα απ’ τη ζωή των πρωταγωνιστών, δίνουν σάρκα και οστά στις φωνές στο κεφάλι τους, και συμμετέχουν είτε προσπαθώντας να διευκολύνουν είτε προσπαθώντας να το εμποδίσουν. Απ’ αυτές τις φωνές προσπαθούμε όλοι να απαλλαγούμε, για να ακούσουμε καθαρά επιτέλους μόνο τη δική μας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης