Χριστούγεννα στο Πλανητάριο

Χριστούγεννα στο Πλανητάριο

Αυτές τις γιορτές ετοιμάσου για μία ξεχωριστή βόλτα μέχρι το Παλαιό Φάληρο

Χριστούγεννα στο Πλανητάριο
Το Ευγενίδειο Ίδρυμα γιορτάζει τα φετινά Χριστούγεννα με μία διαδραστική έκθεση με άρωμα… χειμώνα, έξι ψηφιακές παραστάσεις και ταινίες θόλου και μία υποβρύχια φωτογραφική έκθεση! Η έκθεση «Επιστήμη… στην καρδιά του χειμώνα» εξερευνά τον χειμώνα και τις όψεις του μέσα από μία σειρά πειραμάτων, αλλά και μέσα από τη μουσική. Χιονονιφάδες, έλατα, μάλλινα ρούχα και μουσικοί πειραματισμοί θα συνθέσουν ένα εορταστικό σκηνικό για μικρούς και μεγάλους επισκέπτες από τις 12 Δεκεμβρίου μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίδειξη πειραμάτων με θέμα «Τα μυστήρια του χειμώνα», ενώ στη συνέχεια ακολουθεί η διαδραστική αφήγηση με τίτλο «Νότες, αριθμοί και φράκταλ!». Οι επισκέπτες της έκθεσης θα αναζητήσουν τα χαρακτηριστικά του χειμώνα με τη βοήθεια της Βιολογίας, της Φυσικής και της Χημείας, όπου το μικροσκόπιο, η υδρόγειος σφαίρα και το υγρό άζωτο επιστρατεύονται για να λύσουν τα μυστήριά του. Που βρίσκεται η μουσική και τα μαθηματικά στη φύση, πώς μπορείς να παίξεις γνωστά τραγούδια με μουσικούς σωλήνες, πώς αναπαράγεται η πυθαγόρεια μουσική κλίμακα με καλαμάκια και τι άκουγε ο Μπετόβεν μέσα από τις κρεμάστρες; Όλα αυτά τα ερωτήματα θα απαντηθούν μέσα από διάδραση. Ταυτόχρονα θα παρουσιαστεί και η σχέση των χιονονιφάδων και κεραυνών με τα μαθηματικά και τη μουσική.

Κλείσιμο
Ειδικά τα παιδιά 8 έως 12 ετών θα μπορέσουν μαζί με τους γονείς τους να ακολουθήσουν μία διαδρομή στο φως με ξεναγό τον Ισαάκ Νέυτωνα, που φέρει τον τίτλο ««Τι έχετε να πείτε… για το φως κ. Νεύτωνα;». Στο τέλος μάλιστα θα τους δοθεί κι ένα μικρό βιβλίο αφιερωμένο στο φως, μέσα από τις οδηγίες του οποίου μπορούν να ακολουθήσουν μια ειδικά σχεδιασμένη διαδρομή, κατά την οποία οι γονείς γίνονται ξεναγοί και μαζί με τα παιδιά ανακαλύπτουν τις βασικές ιδιότητες του φωτός.

Εκτός από τη διαδραστική έκθεση «Επιστήμη… στην καρδιά του χειμώνα» το Ευγενίδιο Ίδρυμα καλεί μικρούς και μεγάλους να απολαύσουν τα φετινά Χριστούγεννα μία σειρά από ψηφιακές παραστάσεις και ταινίες θόλου στο εντυπωσιακό του Πλανητάριο. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό ταξίδι από τα βάθη των ωκεανών ως τις εσχατιές του Σύμπαντος, και από το «κοντινό» παρελθόν ως το μακρινό μέλλον. Οι έξι ψηφιακές παραστάσεις που προβάλλονται είναι οι εξής: Το Άστρο των Χριστουγέννων, Mαγεμένος Ύφαλος - Kaluoka Hina, Ο Θάνατος των Δεινοσαύρων, Παράξενοι Κόσμοι στο Ηλιακό Σύστημα, Κρυμμένο Σύμπαν και Κοράλλια και ύφαλοι.

Στο πλαίσιο μάλιστα της τελευταίας πραγματοποιείται μια εντυπωσιακή έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Με μια ανάσα: Η Ελλάδα κάτω από τη Θάλασσα», δια χειρός του ελεύθερου δύτη και φωτογράφου Στέφανου Κόντου. Τα φετινά Χριστούγεννα πάμε… Πλανητάριο!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης