«Το Facebook μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη», προειδοποιούν Αμερικανοί επιστήμονες

face12

Σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες, όσο περισσότερο ασχολείται κανείς με τα social media, τόσο πιο πολύ αισθάνεται φόβο, μοναξιά και άγχος

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ειδικοί για τις επιπτώσεις των social media στην ψυχική μας υγεία καθώς, τα πορίσματά της έρευνάς τους έδειξαν ότι, όσοι σερφάρουν επί ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κινδυνεύουν από μοναξιά και κατάθλιψη.

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια που διεξήχθη σε δείγμα 143 ατόμων, ηλικίας 18-22 ετών, ο χρόνος που πρέπει να αφιερώνουμε στα social media για να κρατάμε σε ισορροπία την πνευματική μας υγεία, πρέπει να είναι μετρημένος: μόλις μισή ώρα.

Οι ειδικοί για πρώτη φορά αποδεικνύουν επιστημονικά ότι, όσο περισσότερο χρόνο αφιερώνουμε στο Facebook και το Instagram, τόσο περισσότερο κινδυνεύουμε να εμφανίσουμε αρνητικά συναισθήματα.

Στην έρευνά τους, οι Αμερικανοί επιστήμονες έλαβαν υπόψη το αίσθημα του φόβου, του άγχους, της κατάθλιψης και της μοναξιάς. Διαπίστωσαν πως, όσο περισσότερο ασχολείται κανείς με τα social media, τόσο πιο πολύ αισθάνεται φόβο, μοναξιά και άγχος. Αυτές οι επιδράσεις ήταν ιδιαίτερα έντονες για τους ανθρώπους που είχαν καταθλιπτικές τάσεις.

«Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι, ο περιορισμός της χρήσης των social media σε περίπου 30 λεπτά την ημέρα, μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική βελτίωση της ψυχικής υγείας», επισημαίνουν οι ερευνητές.

«Ελάχιστες μελέτες έχουν επιχειρήσει να αποδείξουν ότι η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης βλάπτει την ψυχική υγεία των χρηστών»,υποστήριξε η επικεφαλής της μελέτης, ερευνήτρια του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, Μελίσα Χαντ.

«Όταν συγκρίνουμε τη ζωή μας με τις ζωές του άλλων, τότε έχουμε περισσότερες πιθανότητες να αισθανθούμε άσχημα.Γι΄αυτό,βάλτε κάτω το κινητό και ελάτε σε επαφή με τους ανθρώπους που είναι γύρω σας», προσθέτει.

Η έρευνα των Αμερικανών επιστημόνων θα δημοσιευτεί τον Δεκέμβριο στην επιθεώρηση «Journal of Social and Clinical Psychοlogy».

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Μπεεε

Καποτε οταν ησουν στα 'νταουν σου' πηγαινες για ουισκια ... τωρα πατας Likes.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

190423091707_kewra-1280x720

Γνωρίστε τη γάτα που έχει γεννηθεί για να ζει σαν πριγκίπισσα, να αναπαύεται στα πούπουλα και να τρώει εκλεκτά φαγητά - Δεν θα κυνηγήσει τρωκτικά, ούτε θα κάνει ζημιές. Είναι απλώς μια σύντροφος ζωής

190422144930_couple_sex

Πόσο ηρεμιστικά μπορεί να δράσει το σεξ στα τεντωμένα νεύρα και πόσο αποτελεσματικό είναι σαν «φάρμακο» κατά του στρες

hamburger

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε μια προσπάθεια αναχαίτισης των καρδιαγγειακών νοσημάτων και των εγκεφαλικών επεισοδίων, αποφάσισε να περιορίσει από τις 2 Απριλίου του 2021 στα 2 γραμμάρια των βιομηχανικώς παραγόμενων τρανς λιπαρών ανά 100 γραμμάρια λίπους στα τρόφιμα

Giorgos_Patoulis

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) στέλνει για την φετινή Παγκόσμια Εβδομάδα Εμβολιασμού το μήνυμα της ασφάλειας των εμβολίων και της αναγκαιότητας προάσπισης της ασφάλειας της Δημόσιας Υγείας

190423152404_lykos-1280x720

Έναν από τους λόγους που ο Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος εμφανίζεται εννέα φορές συχνότερα σε γυναίκες σε σύγκριση με τους άνδρες ανακάλυψαν οι ερευνητές και μπορεί να οδηγήσει σε νέες θεραπείες