Δείτε το βίντεο για τον Μαραθώνιο της Αθήνας: Από τον Φειδιππίδη στο 3D Animation

segas

Εντυπωσιακό το σποτ του ΣΕΓΑΣ για τον Μαραθώνιο που θα διεξαχθεί την Κυριακή, 11 Νοεμβρίου

Εμπνευσμένο από ένα μελανόμορφο αγγείο που αναπαριστά δρομείς και εκμεταλλευόμενο την αιχμή της τεχνολογίας στο 3D animation, είναι το νέο διαφημιστικό σποτ του ΣΕΓΑΣ για τον 36ο αυθεντικό μαραθώνιο της Αθήνας. Το σποτ δείχνει έναν δρομέα να «ξεκολλά» από την παράσταση, να παίρνει φουτουριστική μορφή και να τρέχει κατά μήκος της κλασσικής μαραθώνιας διαδρομής.
Στην πορεία του δρομέα προβάλλονται με αφαιρετικό τρόπο χαρακτηριστικά στοιχεία της διαδρομής όπως το δάσος και η θάλασσα.
Το συγκινητικότερο σημείο του σποτ διαδραματίζεται στο 30ο χλμ, όταν η κούραση καταβάλει το δρομέα. Η καλλιτεχνική ομάδα, συγκέντρωσε τις εμπειρίες αθλητών που είπαν ότι η είσοδος στην πόλη, η οποία απεικονίζεται με τις λάμψεις των φώτων της, είναι το πιο κουραστικό σημείο.
Εκεί, ο μελανόμορφος δρομέας, εξουθενωμένος από την υπερπροσπάθεια, παίρνει κουράγιο από το χειροκρότημα των θεατών και ανοίγει δρασκελισμό μέχρι το Καλλιμάρμαρο, όπου και γνωρίζει την αποθέωση!
Είναι η πρώτη φορά που ο ΣΕΓΑΣ επιχειρεί να αναδείξει με τόσο έντονο τρόπο τη σημασία που έχει για τους μαραθωνοδρόμους, η συμπαράσταση των θεατών σε όλο το μήκος της διαδρομής.
Το εξαιρετικά προχωρημένο καλλιτεχνικό αποτύπωμα αυτού του σποτ δένει την αρχαία κληρονομιά του Μαραθωνίου, με την υπεράνθρωπη προσπάθεια των σύγχρονων αθλητών και τη σημαντική συμβολή που μπορούν να έχουν σε αυτή οι θεατές.
Επικοινωνιακά, ο ΣΕΓΑΣ ανέβασε ψηλά τον πήχη και πρέπει να προσπαθήσει να τον κρατήσει σε αυτό το επίπεδο.
Ο 36ος Μαραθώνιος της Αθήνας θα γίνει την Κυριακή 11 Νοεμβρίου.

Δείτε το βίντεο του ΣΕΓΑΣ:

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

vimatodotis

Ερευνητές στις ΗΠΑ και την Κίνα δημιούργησαν τον πρώτο βηματοδότη που δεν χρειάζεται μπαταρία, αλλά τροφοδοτείται με ενέργεια από τους χτύπους της καρδιάς