Βάζεις κι εσύ το γάλα στην πόρτα του ψυγείου; Μεγάλο λάθος...

milk-ekso

Δείτε τα πέντε λάθη που κάνουμε όλοι όσον αφορά στη συντήρηση των τροφίμων μας

Ο τρόπος που κάθε άνθρωπος οργανώνει το ψυγείο του μπορεί να αποκαλύψει στοιχεία της προσωπικότητάς του. Γι' αυτό εξάλλου και κάθε ψυγείο έχει διαφορετική εικόνα, από άκρως οργανωμένα και πεντακάθαρα ράφια μέχρι... στοιβαγμένα τρόφιμα που ξεχειλίζουν και λερώνουν τα πάντα με διαρροές.

Είτε ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που είναι ψυχαναγκαστικοί με την καθαριότητα του ψυγείου τους, είτε το καθαρίζετε μόνο όταν... βρωμίσει, υπάρχουν κάποια λάθη που φαίνεται πως κάνουμε όλοι όσον αφορά στη συντήρηση των τροφίμων μας. Αυτά τα λάθη αποκαλύπτει ο οργανισμός καταναλωτών Choice στον ιστότοπό του και κάποια είναι σίγουρο πως θα σας εκπλήξουν.

1. Ποτέ μην φυλάτε το γάλα στην πόρτα του ψυγείου

Το 99% από εμάς τοποθετούμε το δοχείο με το γάλα στην πόρτα του ψυγείου για ευκολία. Ωστόσο αυτό είναι μεγάλο λάθος, αφού το γάλα είναι ευπαθές τρόφιμο και το ράφι της πόρτας είναι το πιο ζεστό σημείο του ψυγείου. Το καλύτερο σημείο για να το φυλάμε είναι στο κάτω ράφι, όπου η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη.

2. Βάζετε τα κρέατα σε κλειστό χώρο του ψυγείου ή στο πίσω μέρος

Το ιδανικό για τη συντήρηση των κρεάτων είναι να τοποθετούνται σε χωριστό κλειστό χώρο που διαθέτουν ορισμένα ψυγεία. Αν το δικό σας δεν έχει τέτοιο χώρο, η καλύτερη λύση είναι να βάζετε το κρέας και το ψάρι στο πίσω μέρος των ραφιών, που είναι το πιο κρύο σημείο του ψυγείου.

3. Τα φρούτα και τα λαχανικά πρέπει να μπαίνουν πάντα στα συρτάρια

Τα συρτάρια στο κάτω μέρος του ψυγείου είναι φτιαγμένα για να «φιλοξενούν» φρούτα και λαχανικά και να τα διατηρούν φρέσκα και ζουμερά για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα. Εξαιρούνται φυσικά οι ντομάτες που δεν πρέπει επ' ουδενί να τοποθετούνται στο ψυγείο, αφού καταστρέφεται η γεύση τους.

4. Το βούτυρο και το τυρί «ανήκουν» στην πόρτα

Το βούτυρο και το τυρί πρέπει να φυλάσονται στην πόρτα του ψυγείο, στην ειδική ενότητα για τα γαλακτοκομικά. Έτσι θα παραμείνουν μεν φρέσκα, αλλά θα μπορούν εύκολα να επανέλθουν σε θερμοκρασία δωματίου, αν χρειαστεί

5. Αφήστε τον αέρα να κυκλοφορεί ελεύθερα

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι όσο πιο γεμάτο είναι ένα ψυγείο, τόσο δυσκολότερα κυκλοφορεί στο εσωτερικό του ο αέρας. Ετσι η ποιότητα ψύξης μειώνεται, αφού οι θερμοκρασίες δεν είναι σταθερές και υπάρχει κίνδυνος άλλα τρόφιμα να χαλάσουν και άλλα να γίνουν... παγάκι.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

coworkers

Η απιστία είναι πιθανότερη αν ένας εργαζόμενος στη δουλειά του έχει πολλές ευκαιρίες για κοινωνικές σχέσεις με το αντίθετο φύλο, δείχνει νέα έρευνα - Ποια επαγγέλματα «ευνοούν» τα διαζύγια

4
couple

«Είναι πάντα εντάξει να πει κανείς όχι στη σεξουαλική δραστηριότητα με την οποία δεν αισθάνεται άνετα, όποια κι αν είναι η κατάσταση», δήλωσε η επικεφαλής της οργάνωσης Family Planning Association

1
workout01

Ξέρεις ότι πρέπει να γυμνάζεσαι αλλά δεν θέλεις να το κάνεις για κανένα λόγο. Δυστυχώς η γυμναστική είναι υγεία και χρειάζεται. Ακόμα και μερικά λεπτά άσκησης την ημέρα θα σου δώσουν ενέργεια και ζωή.

kate01__1_

Τώρα που φθινοπωριάζει το μόνο που θέλουμε είναι να χωθούμε στα πουλοβεράκια μας και να απολαύσουμε τη θαλπωρή του σπιτιού μας. Τι γίνεται, όμως, με τα κιλάκια που πήραμε στις διακοπές; Δεν πρέπει να τα χάσουμε;