Βάδιζε δίπλα μου… και θα προχωράμε παρέα!

baby-623417_1920

Πώς βιώνει ένα παιδί τον καρκίνο;

Η απειλητική για τη ζωή αρρώστια, όπως ο καρκίνος, είναι ο άγνωστος Χ που αλλάζει όλη την εξίσωση της παιδικής ηλικίας. Ο τέλειος καταλύτης, ο σαρωτικός παράγοντας. Ο άγνωστος Χ που κρύβει μέσα του και μέσα στη ζωή του παιδιού αμέτρητες σειρές μαθηματικών πράξεων.

Tα «κακά» κύτταρα που πολλαπλασιάζονται άναρχα, η οικογένεια που διαιρείται σε δύο χώρους (σπίτι και νοσοκομείο), οι καινούριες πληροφορίες, σκέψεις και αισθήσεις που προσθέτονται στο μυαλό του παιδιού και τα πράγματα, οι συνθήκες της προηγούμενης ζωής που από τη μια μέρα στην άλλη χάνονται:

μείον η «κανονικότητα», μείον η αίσθηση του άτρωτου, της εγγυημένης γονεϊκής ασφάλειας, της παντοδυναμίας… μία ατέλειωτη σειρά από συνεχόμενα μείον σε πτυχές και προνόμια της παιδικής ηλικίας.

Μέσα σε έναν τέτοιο καταιγισμό μαθηματικών πράξεων, σε έναν τέτοιο καταιγισμό νέων εμπειριών και βιωμάτων, πώς είναι δυνατόν ένα παιδί να μείνει ίδιο; Βιώνει πόνο που όμοιό του δεν είχε ξανανιώσει ποτέ. Πόνος στο σώμα, πόνος και στην ψυχή.

Διαβάστε περισσότερα στο Kontasou.com

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

zaxari

Σύμφωνα όμως με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας η κατανάλωση της ζάχαρης δεν πρέπει να ξεπερνά τις 100 θερμίδες ημερησίως

santorini-krouz2

Επικαλείται έρευνα που έδειξε ότι οι εκπομπές αερίων βρέθηκαν να είναι έως και 17 φορές υψηλότερες σε σχέση με ό,τι θα περίμενε κανείς ακόμα και σε έναν πολυσύχναστο δρόμο με αυτοκίνητα

34