Η κλασική μουσική σε... κροκόδειλους «δείχνει» την εξέλιξη των δεινοσαύρων

crocodile

Μέσω των αντιδράσεων του νευρικού συστήματος στα ερεθίσματα που δέχεται ο εγκέφαλος, οι επιστήμονες θα μπορέσουν να καταλάβουν το σημείο αναφοράς και τη στιγμή που ο εγκέφαλος εξελίχθηκε

Μία -αν μη τι άλλο- πρωτοποριακή μέθοδο εφαρμόζει ερευνητική ομάδα από τον τομέα Βιοψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Μπόχουμ στη Γερμανία, παίζοντας κλασική μουσική σε... κροκόδειλους, μέσω των οποίων συλλέγονται πληροφορίες για την εξέλιξη του εγκεφάλου των δεινοσαύρων, οι οποίοι είχαν επικρατήσει στη Γη για πολλούς αιώνες, πριν από εκατομμύρια χρόνια.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι ο κροκόδειλος αποτελεί τον συνδετικό κρίκο της προϊστορικής περιόδου, με το σήμερα. Τα ερεθίσματα που ενεργοποιούν διάφορα κέντρα στον εγκέφαλο των μεγάλων ερπετών, επιτρέπουν στην ερευνητική ομάδα να «αντλήσει» χρήσιμες πληροφορίες για την εξέλιξη των ειδών, σε βάθος ακόμα και 200 εκατομμυρίων χρόνων.

«Η ανάλυση στους εγκεφάλους των κροκοδείλων μας οδηγούν βαθιά στο δέντρο της εξέλιξης του νευρικού συστήματος των θηλαστικών και των άλλων ειδών και ενδεχομένως να μας κάνουν να καταλάβουμε το σημείο αναφοράς και τη στιγμή που ο εγκέφαλος εξελίχθηκε, δημιουργώντας συγκεκριμένες δομές και λειτουργίες», τόνισε ο επικεφαλής της έρευνας Felix Ströckens.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Το Κ.Κ.Ε. ...

...περιλαμβάνεται στη μελέτη;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

workout01

Ξέρεις ότι πρέπει να γυμνάζεσαι αλλά δεν θέλεις να το κάνεις για κανένα λόγο. Δυστυχώς η γυμναστική είναι υγεία και χρειάζεται. Ακόμα και μερικά λεπτά άσκησης την ημέρα θα σου δώσουν ενέργεια και ζωή.

kate01__1_

Τώρα που φθινοπωριάζει το μόνο που θέλουμε είναι να χωθούμε στα πουλοβεράκια μας και να απολαύσουμε τη θαλπωρή του σπιτιού μας. Τι γίνεται, όμως, με τα κιλάκια που πήραμε στις διακοπές; Δεν πρέπει να τα χάσουμε;