Η διατροφή που «φρενάρει» τον κίνδυνο για την καρδιά – Ποιες είναι οι top τροφές

Η διατροφή που «φρενάρει» τον κίνδυνο για την καρδιά – Ποιες είναι οι top τροφές

Από τον καφέ έως το ελαιόλαδο ορισμένες καθημερινές τροφές κρύβουν μια... απροσδόκητη δύναμη: προστατεύουν την καρδιά μας, όσο μεγαλώνουμε

Η διατροφή που «φρενάρει» τον κίνδυνο για την καρδιά – Ποιες είναι οι top τροφές
Μικρές, καθημερινές αλλαγές στο πιάτο μας μπορεί να μεταφραστούν σε σημαντικά οφέλη για την καρδιαγγειακή υγεία, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο BMC Medicine. Ερευνητές από το King’s College London διαπίστωσαν ότι μια διατροφή πλούσια σε πολυφαινόλες -φυσικές φυτικές ενώσεις που βρίσκονται σε τρόφιμα όπως ο καφές, το τσάι, τα μούρα και το ελαιόλαδο -συνδέεται με καλύτερη, μακροπρόθεσμη υγεία της καρδιάς.

Οι πολυφαινόλες έχουν ήδη συσχετιστεί με οφέλη για τον εγκέφαλο, το έντερο και τη ρύθμιση της φλεγμονής. Η παρούσα μελέτη έρχεται να προσθέτει έναν ακόμη κρίσιμο κρίκο: τον ρόλο τους στην επιβράδυνση της αύξησης του καρδιαγγειακού κινδύνου με την πάροδο της ηλικίας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε Επίσης