Μια μικρή κίνηση με μεγάλα οφέλη για την ψυχή – Διώχνει το στρες και ανακουφίζει τον πόνο

Μια μικρή κίνηση με μεγάλα οφέλη για την ψυχή – Διώχνει το στρες και ανακουφίζει τον πόνο

Νέα επιστημονικά δεδομένα υπογραμμίζουν ότι μια τόσο απλή κίνηση, όσο ένα άγγιγμα, μπορεί να προσφέρει σημαντική ανακούφιση στην ψυχική δυσφορία - Υπάρχει κατάλληλη διάρκεια; Και από ποιον πρέπει να προέρχεται για να είναι ωφέλιμο;

737068081_friends_happy_hug
Είναι μάλλον περιττό να περιγράψουμε τη σημασία ενός παρηγορητικού αγγίγματος, μιας τρυφερής αγκαλιάς σε μια δύσκολη στιγμή. Αυτή η κίνηση, όσο απλή κι αν μοιάζει, μπορεί στην πραγματικότητα να απορροφήσει μεγάλο μέρος του στρες, της δυσφορίας ή της στενοχώριας που μπορεί να αισθάνεται κάποιος. Αυτό δεν τεκμηριώνεται μόνο από τις εμπειρίες και τα βιώματα πολλών ανθρώπων, που θα μπορούσαν να το επιβεβαιώσουν, αλλά και από ένα πλήθος επιστημονικών στοιχείων, που υπογραμμίζουν τα οφέλη ενός απλού αγγίγματος ή μιας αγκαλιάς στην ανθρώπινη υγεία.

Μια νέα, πρωτοποριακή μελέτη έρχεται να ενισχύσει αυτή τη θεωρία, επιβεβαιώνοντας τη θεραπευτική δύναμη του αγγίγματος και υποδεικνύοντας ότι ακόμη και η ελάχιστη σωματική επαφή μπορεί να ανακουφίσει σημαντικά τον πόνο και να ενισχύσει την ψυχική υγεία.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης