Πρωινά εμφράγματα: Το φάρμακο που μειώνει τον κίνδυνο – Έρευνα αποκαλύπτει

Πρωινά εμφράγματα: Το φάρμακο που μειώνει τον κίνδυνο – Έρευνα αποκαλύπτει

Μια επιστημονική ομάδα διερεύνησε την αποτελεσματικότητα ενός συγκεκριμένου φαρμάκου στη μείωση του κινδύνου των πρωινών εμφραγμάτων - Ιδού τι ανακάλυψε

2340208795_heart_sick
Βρετανοί ερευνητές διερευνούν κατά πόσον ένα υπάρχον φάρμακο θα μπορούσε να σώσει χιλιάδες ζωές ετησίως, προλαμβάνοντας τα καρδιακά επεισόδια που συμβαίνουν τις πρωινές ώρες και που, όπως έχει αποδειχθεί, είναι πιο συχνά και κατά κανόνα πιο απειλητικά για τη ζωή.

Αυτό συχνά οφείλεται σε μια επικίνδυνη κατάσταση, γνωστή ως κοιλιακή αρρυθμία, που χαρακτηρίζεται από ακανόνιστο καρδιακό παλμό. Η αρρυθμία αυτή έχει ενοχοποιηθεί, συγκεκριμένα, για το 80% των 70.000 αιφνίδιων καρδιακών θανάτων ετησίως σε Αγγλία και Ουαλία.

Πρόσφατες επιστημονικές ανακαλύψεις έχουν εντοπίσει την αιτία αυτής της θανατηφόρας αρρυθμίας, αλλά και ένα φάρμακο που μπορεί να αναστείλει αυτή τη διαδικασία. Ο καθηγητής James Leiper από το Βρετανικό Ίδρυμα Καρδιάς, το οποίο χρηματοδότησε αυτή την έρευνα, βρίσκει τα ευρήματα ελπιδοφόρα και πιστεύει ότι «θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέες θεραπείες για τη μείωση των αρρυθμιών σε άτομα υψηλού κινδύνου».

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης