Το πολύτιμο αγαθό που θωρακίζει την υγεία και βοηθά στη ρύθμιση του βάρους

Το πολύτιμο αγαθό που θωρακίζει την υγεία και βοηθά στη ρύθμιση του βάρους

Το νερό είναι ένα απαραίτητο και πολύτιμο θρεπτικό συστατικό που απαιτείται για πλήθος ζωτικών λειτουργιών του οργανισμού. Γι’ αυτό και πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα του νερού που καταναλώνουμε

drinking_water_1901833915

*Από την Ειρήνη Χρόνη, Διαιτολόγο – Διατροφολόγο MSc Μοριακή Διατροφή

Το νερό είναι απαραίτητο για την ενυδάτωση του οργανισμού, η οποία με τη σειρά της συμβάλλει στη διατήρηση ενός υγιούς μεταβολισμού και στην υποστήριξη της διαχείρισης του βάρους.

Παράλληλα, βοηθάει στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος και επιτρέπει τη μεταφορά θρεπτικών συστατικών. Επιπλέον διευκολύνει την πέψη, διασπώντας τα τρόφιμα και προωθώντας την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών στον πεπτικό σωλήνα. Το νερό είναι απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία των νεφρών και την αποβολή των άχρηστων προϊόντων του μεταβολισμού μέσω των ούρων. Βοηθά στη λίπανση των αρθρώσεων, μειώνοντας την τριβή και αποτρέποντας τον πόνο και τη δυσκαμψία των αρθρώσεων. Ακόμη η σωστή ενυδάτωση είναι σημαντική για τη διατήρηση της γνωστικής λειτουργίας, συμπεριλαμβανομένης της συγκέντρωσης, της εγρήγορσης και της μνήμης. Η επαρκής πρόσληψη νερού είναι ζωτικής σημασίας για τη βέλτιστη σωματική απόδοση κατά τη διάρκεια της άσκησης και των καθημερινών δραστηριοτήτων. Ακόμη μπορεί να βελτιώσει την υγεία και την εμφάνιση του δέρματος, προάγοντας την ελαστικότητά του. Το νερό είναι βασικό συστατικό των κυττάρων και υποστηρίζει βασικές βιοχημικές αντιδράσεις στο σώμα.

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης