Κατακράτηση υγρών: Μπορούμε να απαλλαγούμε από το ενοχλητικό πρήξιμο με 5 απλά βήματα

Κατακράτηση υγρών: Μπορούμε να απαλλαγούμε από το ενοχλητικό πρήξιμο με 5 απλά βήματα

Εάν οι διατροφικές ατασθαλίες των προηγούμενων ημερών δε σας άφησαν μόνο περιττό βάρος αλλά και κατακράτηση υγρών, ακολουθήστε τις συμβουλές των ειδικών για να απαλλαγείτε από το φούσκωμα

woman_matiStock-1445996378
Φούσκωμα, πρήξιμο και το νούμερο στη ζυγαριά έχει πάρει την ανιούσα; Πολλές φορές δεν ευθύνεται μόνο η πρόσληψη βάρους αλλά και η κατακράτηση υγρών στο σώμα. Ως αποτέλεσμα, η απώλεια βάρους μοιάζει με άθλο χωρίς κάποιο εμφανές αποτέλεσμα.

Η ποσότητα του νερού που διατηρεί το σώμα εξαρτάται από το φύλο, την ηλικία, αλλά και το φαγητό που έχετε καταναλώσει. Αυτό το επιπλέον νερό κανονικά τα νεφρά θα αποβάλλουν από το σώμα: «Το μεγαλύτερο μέρος του βάρους μας αποτελείται από νερό και είναι το πρώτο που χάνεται όταν αδυνατίζετε» εξηγεί ο Δρ Gabe Neal, οικογενειακός ιατρός και κλινικός βοηθός καθηγητής στο Texas A&M College of Medicine.

Η μεγάλη κατανάλωση αλατιού, οι υδατάνθρακες, οι ορμόνες και η αφυδάτωση είναι μόλις μερικοί από τους παράγοντες που συμβάλλουν στην κατακράτηση: «Το νερό, όταν χρησιμοποιείται αποτελεσματικά, πηγαίνει παντού στο σώμα μας. Το επιθυμητό είναι να να ρέει στις αρτηρίες, τις φλέβες, τους ιστούς και τα κύτταρα μας σε όλο το μήκος τους. Ωστόσο, όταν εισέρχεται μεταξύ των κυττάρων και γύρω από το λίπος – μια περιοχή που ονομάζεται “τρίτος χώρος” – δημιουργείται πρόβλημα» διευκρινίζει ο Δρ Gabe Neal.

Εκτός αυτού, η κατακράτηση θα μπορούσε να προμηνύει κάποια χρόνια πάθηση, όπως η καρδιακή ή η νεφρική νόσος, η οποία χρειάζεται θεραπεία.


Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης