Μετά τη Long Covid η νέα «μακρά» λοίμωξη είναι η γρίπη – Πόσο επικίνδυνη είναι η Long Flu

Μετά τη Long Covid η νέα «μακρά» λοίμωξη είναι η γρίπη – Πόσο επικίνδυνη είναι η Long Flu

Μετά το σύνδρομο long covid, που ήδη ταλαιπωρεί αρκετούς ασθενείς ανά την υφήλιο, η long flu ακολουθεί την ίδια λογική, με τα συμπτώματα της γρίπης να επιμένουν αρκετά μετά την αρχική μόλυνση. Eίναι, όμως, το ίδιο επικίνδυνη;

longflu_2207798713
Eφιαλτικά μπορεί να είναι για τους ασθενείς τα χρόνια που ακολουθούν της αρχικής λοίμωξης με κορωνοϊό, όπως περιέγραψε η Έρρικα Ολάγια Αντράντε στο ygeiamou , σύμφωνα με την προσωπική της εμπειρία με τα 100 και πλέον συμπτώματα της long covid που την ταλαιπωρούν καθημερινά. Σύμφωνα, όμως, με νεότερη μελέτη, τα συμπτώματα που επιμένουν δεν αποτελούν μόνο φαινόμενο της λοίμωξης COVID-19.

Όπως διαπίστωσε η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο The Lancet Infectious Diseases, η «μακρά γρίπη» (long flu) αποτελεί πραγματικό φαινόμενο και μπορεί να ταλαιπωρήσει τους ασθενείς που τη βιώνουν. Μέσα σε ενάμιση χρόνο μετά τη μόλυνση, οι ασθενείς που νοσηλεύτηκαν είτε για την COVID-19 είτε για την εποχική γρίπη αντιμετώπιζαν αυξημένο κίνδυνο να πεθάνουν, να καταλήξουν ξανά στο νοσοκομείο ή να υποστούν κάποιο πρόβλημα υγείας που αφορούσε ένα από τα συστήματα οργάνων τους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα.

«Η πραγματική απάντηση είναι ότι τόσο ο κορωνοϊός όσο και η γρίπη οδήγησαν σε μακροχρόνια προβλήματα υγείας και το πιο εκπληκτικό ήταν το γεγονός ότι το μέγεθος της μακροχρόνιας επιρροής, που επισκίασε τα προβλήματα που υπέστησαν αυτοί οι ασθενείς στην πρώιμη φάση της λοίμωξης. Η μακροχρόνια COVID είναι πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα υγείας από την COVID, και η μακροχρόνια γρίπη είναι πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα υγείας από τη γρίπη» ανέφερε σχετικά ο Δρ Ziyad Al-Aly, κλινικός επιδημιολόγος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον στο Σεντ Λούις.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης