Βγάλτε γλώσσα και ανακαλύψτε με 94% ακρίβεια αν θα αρρωστήσετε

Βγάλτε γλώσσα και ανακαλύψτε με 94% ακρίβεια αν θα αρρωστήσετε

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη έφερε στο προσκήνιο μια ιατρική πρακτική 2.000 ετών για τη διάγνωση ασθενειών

glossa
Μια πρακτική που έχει τις ρίζες της στην κινεζική βοτανοθεραπεία για περισσότερες από δύο χιλιετίες βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της σύγχρονης υγειονομικής περίθαλψης, χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη (AI). Ο λόγος για τη χρήση της γλώσσας ως διαγνωστικού εργαλείου για τον εντοπισμό διάφορων παθήσεων.

Τα διαγνωστικά συστήματα που σχετίζονται με τη γλώσσα κερδίζουν δημοτικότητα παγκοσμίως. Μια μελέτη, που δημοσιεύεται στο AIP Conference Proceedings και διεξήχθη από ερευνητές του Middle Technical University (MTU) και του Πανεπιστημίου της Νότιας Αυστραλίας (UniSA) παρέχει τώρα περαιτέρω στοιχεία για την αξιοσημείωτη ακρίβεια αυτής της τεχνολογίας στον εντοπισμό ασθενειών.

Η ομάδα μελέτης αξιοποίησε μια USB web κάμερα και έναν υπολογιστή για να συλλέξει εικόνες από τη γλώσσα μιας ομάδας ασθενών, εστιάζοντας σε 50 άτομα που έχουν διαγνωστεί με παθήσεις όπως ο διαβήτης, η νεφρική ανεπάρκεια και η αναιμία. Στη συνέχεια, συνέκριναν αυτές τις εικόνες με 9.000 εικόνες γλώσσας, που περιλαμβάνονταν σε μια ολοκληρωμένη βάση δεδομένων.



Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης