Στοματική Υγιεινή: Με ποιους τρόπους το ασφαλιστήριο υγείας προστατεύει το χαμόγελό μας

Στοματική Υγιεινή: Με ποιους τρόπους το ασφαλιστήριο υγείας προστατεύει το χαμόγελό μας

Τα υγιή δόντια μας κάνουν όχι μόνο να φαινόμαστε και να νιώθουμε καλά. Η στοματική υγιεινή μας προστατεύει από την εμφάνιση νοσημάτων που δεν σχετίζονται αποκλειστικά με τα δόντια, αλλά με την υγεία συνολικά. Τι πρέπει να ξέρουμε για τις ασφαλιστικές καλύψεις που αφορούν στην υγεία της στοματικής κοιλότητας

ezgif_com-webp-to-jpg__38_
Είναι γνωστό και τεκμηριωμένο ότι η στοματική υγεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με ένα αστραφτερό χαμόγελο, υγιή ούλα και δόντια. Πολλές φορές όμως παρασυρμένοι από την πίεση της καθημερινότητας αμελούμε μια από τις βασικές υποχρεώσεις μας όπως είναι η φροντίδα της στοματικής υγιεινής.

Η σωστή στοματική υγιεινή πρέπει να μας γίνει καθημερινή συνήθεια την οποία πρέπει να ακολουθούμε ακόμα πιο σχολαστικά μετά από οποιαδήποτε επίσκεψη στον οδοντίατρο ή κάποια οδοντιατρική επέμβαση. Με αυτό τον τρόπο ελαχιστοποιούμε την πιθανότητα εμφάνισης προβλημάτων όπως τερηδόνα, ουλίτιδα ή και σοβαρότερων στοματικών παθήσεων όπως η περιοδοντίτιδα.

Το σωστό βούρτσισμα των δοντιών αφαιρεί το λεπτό στρώμα μικροβίων που συσσωρεύεται πάνω στην επιφάνεια των δοντιών και κρατά μακριά μας νοσήματα του στόματος, με κύριους εκπροσώπους την τερηδόνα και την ουλίτιδα, που επηρεάζουν περίπου 3,5 δισεκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης