Κατάθλιψη: Δύο βλαβερές συνήθειες που ενισχύουν τον κίνδυνο για την ψυχική υγεία

Κατάθλιψη: Δύο βλαβερές συνήθειες που ενισχύουν τον κίνδυνο για την ψυχική υγεία

Δύο βλαβερές συνήθειες, που συνδυάζονται πολύ συχνά, φαίνεται πως θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την ψυχική υγεία - Δείτε την ενδιαφέρουσα διαπίστωση που έκανε μια ομάδα Αμερικανών επιστημόνων

smoking
Η χρήση της κάνναβης εξακολουθεί να αποτελεί ένα επίμαχο θέμα στη χώρα μας, τη στιγμή που ολοένα και περισσότερα κράτη επιλέγουν να τη νομιμοποιήσουν, με την τελευταία σχετική εξέλιξη να έρχεται μόλις πριν ένα μήνα, όταν η Γερμανία ανακοίνωσε ότι νομιμοποιεί τη χρήση κάνναβης για λόγους ψυχαγωγίας στους ανθρώπους άνω των 18 ετών. Αντίθετα, σε πολλά άλλα κράτη, μεταξύ των οποίων και το δικό μας, ο προβληματισμός σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις ενός τέτοιου μέτρου παραμένει στο προσκήνιο, εμποδίζοντας τις «τολμηρές» κινήσεις.

Όσοι αντιδρούν στο μέτρο φαίνεται πως θα βρουν ένα ακόμη πάτημα στα ευρήματα νέας αμερικανικής μελέτης, σύμφωνα με την οποία η χρήση της κάνναβης, σε συνδυασμό με το κάπνισμα, αυξάνουν τους κινδύνους που σχετίζονται με την ψυχική υγεία. Η σχετική μελέτη δημοσιεύεται στο PLOS ONE. Σύμφωνα με τους ερευνητές από το UC San Francisco, ο συνδυασμός του καπνίσματος και της χρήσης κάνναβης -συνήθειες που συνυπάρχουν σε μεγάλο ποσοστό ανθρώπων- καθιστά τους χρήστες περισσότερο επιρρεπείς στον κίνδυνο κατάθλιψης. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ίδιας έρευνας, όσοι κάνουν συνδυαστική χρήση των δύο προϊόντων αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο ψυχικής υγείας σε σύγκριση με εκείνους που έχουν υιοθετήσει τη μία από τις δύο συνήθειες ή, φυσικά, καμία από αυτές.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης