Γονιμότητα: Σύγχρονες θεραπείες δίνουν ελπίδα στα υπογόνιμα ζευγάρια

Γονιμότητα: Σύγχρονες θεραπείες δίνουν ελπίδα στα υπογόνιμα ζευγάρια

H σύγχρονη αναπαραγωγική ιατρική προσφέρει επιλογές σε ανθρώπους που τα προηγούμενα χρόνια είχαν ελάχιστες πιθανότητες να αποκτήσουν ένα παιδί. Ο κύριος Σκαμπαρδώνης Νικόλαος, Μαιευτήρας Γυναικολόγος, Ειδικός στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή στη Μονάδα ΥΓΕΙΑ IVF Εμβρυογένεσις μας ενημερώνει σχετικά με τις νέες τάσεις στις θεραπείες της γονιμότητας

couple_consulting
Ορισμένες τάσεις στις θεραπείες γονιμότητας που κερδίζουν δημοτικότητα σήμερα προέκυψαν από την πολύμηνη απομόνωση στη διάρκεια της πανδημίας και την στροφή προς την ενδοσκόπηση. Περισσότερα ζευγάρια επιλέγουν να αναβάλουν την εγκυμοσύνη μέχρι να πραγματοποιήσουν συγκεκριμένους στόχους ζωής. Πολλές ανύπαντρες γυναίκες που επιθυμούν παιδιά αλλά δεν έχουν βρει τον κατάλληλο σύντροφο αποφασίζουν να ακολουθήσουν μόνες τους τη μητρότητα.

Οι νέες θεραπευτικές επιλογές σε γυναίκες άνω των 40 ετών αποδεικνύονται αποτελεσματικές, ενώ υπάρχει αύξηση εφαρμογής μεθόδων διατήρησης της γονιμότητας. Οι φυσικές θεραπείες γονιμότητας, όπως η εξωσωματική γονιμοποίηση σε φυσικό κύκλο και η ελάχιστα παρεμβατική εξωσωματική γονιμοποίηση γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς. Συνολικά, το μέλλον στις θεραπείες γονιμότητας είναι πολλά υποσχόμενο.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης